binek otomobil satışı hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatmanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatmanur

Katkı Sunan Üye
herkese iyi çalışmalar

Şirketimiz adına kayıtlı olan bir binek aracın satışını verdik.
Yalnız araç şirket aktifine kayıtlı değil .Alıcı gerçek kişi mükellef falan değil Fatura kesecekmiyiz nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim..

Sorunuz tam açık değil sanırım. Araç şirket aktifinde kayıtlı mı değil mi?
Kayıtlı ise elbette fatura keseceksiniz. Kayıtlı değilse zaten şirket adına yapacak birşey yok ki.

alıcı bizden fatura talebinde bulunyor..
bu durumda ne yapmalıyız

arkadaşım fatura felan kesmeye niyetlenme çünkü aktifinde olmayan bir araçın satışını yapamazsın. Bu olayda ki hata tahminimce zamanında araç alınmış ve şirket adına fatura düzenlenmiş ama şirket bu faturayı kayda almamış garip bir durum

Araç noter senedi ile satılır. Alıcı da bunla kayıt yapar. Fatura gerekmez.araç aktif de kayıtlı değilse böyle. Kayıtlı ise hem noter senedi hem fatura.

aracın ruhsatı şirket adına ise araç şirket aktifinde demektir. bilançoda ve ya muhasebe kayıtlarında bulunmaması şirket aktifinde bulunmadığını göstermez.

dolayısıyla fatura düzenlenmesi ve faturanın tamamının gelir kaydedilmesi gerektiğini düşünüyorum.

kolay gelsin,

Ben de irfan bey gibi düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla araç şirket adına alınmış(ruhsatı şirket adına) ancak aktife kaydedilmemiş. Karşı tarafta satış sözleşmesine bakınca veya ruhsata bakınca satan taraf şirket; fatura kesmesi gerektiğini söylemiş.

Şahıs firması açılışından önce alınmış bir araç aynı vergi kimlik numarasına kayıtlı olabilir mi? Firma daha sonradan kurulduğundan araç ta aktife girmemiş olur.