Binek Otomobildeki Kdv nin Gider Yazılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cemoja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cemoja

Katkı Sunan Üye
merhabalar.daha evvelden sitede yapılan yorumlara göre binek otoda kdv indirimi olmuyor zaten kanunda öyle söylüyor.bizim firma aldığı aracı diğer grup şirketlerinden birisine kiraya verecek.firma rent e car cı değil.ben patronlara bunu olamayacağını ancak % 1 lik kdv kısmını ve ötv yi tek kalemde giderleştirebileceğimizi söyledim.şimdi benim kafama takılan faturada kdv % 18 kesilmiş ben bunun 1 lik kısmını gidere atacağım geri kalan kısmı neolacak.faturada
araç bedeli 69.835,38
ötv(60) 41.901,23
kdv matrahı 111.736,61
kdv %18 20.112,58 şeklindedir.teşekkürler

Ynt: binek otomobildeki kdv nin gider yazılması

kiraya verilen araç ft ötv ???

sayın nane aracın alış faturası bu.

merhaba,

firmanızın almış olduğu araç kendi aktifine kayıt edeceği bir araç olacak. firmanızın esas işi araç kiralama faaliyeti olmadığından dolayı aracın kdv sinin tamamını indirme imkanınız yok. kdv ve ötv tutarlarını ya araç maliyetine ekleyin amortisman yoluyla giderleştirin ya da doğrudan gider yazın. tercih sizin.

saygılar.

alış ft kdv'nin tamamı gidere veya maliyete atılmalı.
bildiğim kira ft kdv %18 olmalı.

bende öyle yapacağım.anlamadığım kdv nin % 1 lik kısmını doğrudan gider yazacağım geri kalan % 17 ne olacak fatura detayı da var.

merhaba,

kdv nin tamamını gidere ya da maliyete ekliyorsunuz. %1 lik kısmını ayırmıyorsunuz.

saygılar.

ötv de gidere atılacak.atılacak hesap özelliklimi yoksa gider hesabında açıp atacakmıyız.birde olaki kdv yi kullanma durumu olsaydı binek otomobil olduğu için % 1 lik kısmınımıo alacaktık yoksa 18 likkısmını indirebilecekmiydik.teşekkürler

merhaba,

giderleştirme durumunda 770 hesap altında vergi resim harçlara kayıt edebilirsiniz. eğer araç kiralama işi esas işiniz olsaydı yine kdv nin tamamını indirim konusu yapacaktınız. yine %1 lik kısmını bölmek gibi bir işlem yapmayacaktınız. kdv de %1 lik kısma ayırmak gibi bir işlem yapmıyorsunuz.

merak ettim siz bu %1 lik kısmı neye göre soruyorunuz?

saygılar.

merhaba.binek otolarda kdv % 1 değilmi o yüzden soruyorum.teşekkürler

sn cemoja ikinci el otomobil satışları %1 kdv ye tabi, birinci el otomobil satışları%18 kdv ye tabidir
siz faturada ki kdv miktarını gidere veya maliyete kaydedebilirsiniz secim hakkı size ait.