personel maaş programı

Bir Yola Baş Koydum Gibi Gibi

Öncelikle selamlar değerli abilerim ablalarım yks sınavına son 1 ay ve maaliye okumayı gerçekten istiyorum ama smm staj 3 yıllık olan orda staj bulmak zor olucakmı iş bulabilirmiyim neler yapabilirim stres ve zor koşullar genelde beni etkilemez zaten ağır işlerde çalıştım lise hayatım boyunca fiziksel olarak (amelelik) değerli forum üyelerinden beni bu meslekte bölümde rahat ettirecek tavsiyeler bekliyorum şimdiden değerli yanıtlar için çok teşekkür ederim

Değerli Agitakkus,

Öncelikle kısa ve orta vadeli plan yaptığın için seni kutluyorum, iş kaygısı tüm mesleklerde var öyle değil mi, kim daha iyisini yaparsa o kazanır.
Bunun dışında rahat etmek ifadesini biraz açabilirsen, sorunu daha iyi anlayabilirim.

Cevaplar klasik olacak ama ben iş hayatına yeni başlayacak olsaydım;
1-Ne olursa olsun ingilizcemi çok iyi seviyeye getirirdim. İmkanım olursa yurtdışında bir kaç ülkeyi görmek gerekir. İmkan varsa mesleki ziyaretler olması çok iyi olur.
2-Uzmanlaşacağım alanda iş ilanlarında neler isteniyorsa liste yapardım ve o konularda bilgi/tecrube edinmek için çalışırdım. Bunu yaparken de teorikten ziyade uygulama yapmaya çalışırdım.
3-Muhakkak forumlarda/linkedinde/whatsapp/seminer vb takip eder, orada sorulan soruların cevaplarını öğrenir, zamanla sorulara cevap verecek seviyeye gelmek isterdim.
4-Ve bence hayatın her alanında gelişim için altın tavsiye; Büyüklerle sohbet etmek, onların tecrubelerini dinlemektir. Doğru yapmayı eğitimle, yanlış yapmamayı tecrubeyle öğrenirsin.