Bireysel Emeklilik Bordro

karakaya_

Katkı Sunan Üye
merhaba
01/2013 ten itibaren bordroda bireysel emeklilik için ödenen tutarları
brüt ücretin %10 una kadar indiriyorduk bu tamamen kalktımı acaba teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
sirküleri inceledim işveren tarafından işçi adına yatırılan primden bahsediyor işçinin kendisi kendi adına ödediği bireysel emeklilik primi gelir vergisi matrahından düşülüp düşülmemesi ile alakalı bir açıklama göremedim..göreniniz varmı

Sayın emansur Gelir vergisindeki değişikliği okumalısınız.Ama zaten sirküde de açıkça yazıyor.Sanırım gözünüzden kaçtı.
Sirküde ki Örnek 1 deki açıklamanın aynısını alıntılıyorum;Ücretli tarafından bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payı tutarı olan 150 TL hiçbir surette vergiye tabi ücret matrahından indirilemeyecektir.

8.1. Bireysel Emeklilik Sistemine Ödenen Katkı Paylarının Ücret Matrahından ve Yıllık Beyannameyle Beyan Edilecek Gelirlerden İndirimi6327 sayılı Kanunun 5 ve 8 inci maddeleriyle Gelir Vergisi Kanununun 63 ve 89 uncu maddelerinde yapılan değişiklikler uyarınca, 1/1/2013 tarihinden itibaren, ücretliler için vergiye tabi ücret matrahının; yıllık beyanname veren mükellefler için vergi matrahlarının tespitinde bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payları indirim konusu yapılamayacaktır."

bu kısmı defalarca okumuşumdur ama hiç görmemişim :D
bu aralar mevzuat okumakdan içim dışım mevzuat oldu