personel maaş programı

Bireysel emeklilik kanunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaslar merhaba
Dün bir siteden mesaj geldi.Bireysel emeklilik sisteminin değiştiği ile ilgili ,kanuna baktım ama anlayamadım , simdi bize odeme dekontu gelirse bordroya eklemiyor muyuz ? Ya da Temmuz dan sonrakileri mı eklemeyeceğiz ?
Tesekkur ederim
Saygilarimla

Ynt: Bireysel emeklilik kanunu

29.MADDE DEVLET KATKISI
Yürürlük tarihi 01.01.2013 dolayısıyla bu tarihe kadar vergi iadesi alınabilecek.Tebliği başka okuyan arkadaşlar varsa yanlış isem lütfen düzeltsinler.

Çorba kanunun bireysel emeklilik ile ilgili kısımları 1/1/2013 itibaren geçerli.

Teşekkür ederim

Yürürlük maddesine baktım ama tam anlamamıştım sağolun

Tabi 6237 sayılı Kanunun bütün maddeleri 2013'te yürürlüğe girmiyor. Şu anda yürürlükte olanlar var, iki ay sonra yürürlüğe girecek olanlar var, 01/01/2013'te yürürlüğe girecek olanlar var. Var da var kısacası...

Önceki kanuna göre ücretin %5i olarak uygulanan matrah indirim yeni kanunda %15 olarak geçiyor.

193 sayılı GVK.
(bireysel emeklilik sistemi dışındaki şahıs sigorta poliçeleri için ödenen primlerde, ödendiği ayda elde edilen ücretin % 5?ini) ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamaz.

6327 Sayılı Kanun.
(İndirim konusu yapılacak primler toplamı, ödendiği ayda elde edilen ücretin %15?ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamaz.

1/1/2013 tarihinden itibaren

Ben o zaman şimdi Haziran da veriyim , Temmuz bordrosunu yaparken netleşir heralde