uyumsoft

Biri Yevmiye Defteri Kayıt Örneği Yapabilir mi ?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar herkese merhaba kısmetse 2013 haziran döneminde ilk kez yeterlilik sınavına gireceğim. Sizlerde takdir edersinizki artık herşey bilgisayar vasıtasıyla olduğundan dolayı yevmiye defteri görmediğimi söyleyebilirim. Mümkünse bana yardımcı olabilirmisiniz? Boş bir yevmiye defteri üzerinde birkaç kayıt yaparak paylaşma şansınız olurmu? Çünkü şekil şartından kalmak istemiyorum. Ne nereye yazılır, şeklen uymam gereken şeyler nelerdir? Bir şekilde burda paylaşırsanız sevinirim. Belki benim durumumda olan arkadaşlarda olabilir... Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşlar herkese merhaba kısmetse 2013 haziran döneminde ilk kez yeterlilik sınavına gireceğim. Sizlerde takdir edersinizki artık herşey bilgisayar vasıtasıyla olduğundan dolayı yevmiye defteri görmediğimi söyleyebilirim. Mümkünse bana yardımcı olabilirmisiniz? Boş bir yevmiye defteri üzerinde birkaç kayıt yaparak paylaşma şansınız olurmu? Çünkü şekil şartından kalmak istemiyorum. Ne nereye yazılır, şeklen uymam gereken şeyler nelerdir? Bir şekilde burda paylaşırsanız sevinirim. Belki benim durumumda olan arkadaşlarda olabilir... Şimdiden teşekkürler...
Finansal muhasebe sınavında cevap kağıdı veriliyor.sütunlara dikkat etmek gerekiyor.küçük kutucuklar var.şuan hatırladığım kadarıyla en küçük kutucuğa cevap no yazılıyor yanına hesap kodu onun yanında hesap numarası tutar.ama tavsiyem kursa giden bir arkadaşınız varsa onlardan bu cevap kağıdı formatını isteyin ve bakın.böyle yazarak çok sağlıklı olmaz kanısındayım.

-------------------------01.01.2012 ----------------------------
153 ticari mallar 100
191 indirilecek kdv 18

320 satıcılar 118
satıcılardan veresiye mal alınması
---------------------------- --------------------------

burda yevmiye kaydı yapıyorum ama; sutünlar kayyor. aşağı yukarı yevmiye kaydı aynıdır. bir finansal muhasebe kitabından yardım al. yada tesmerin sitesinden soruların cevap anahtarına bakıver. ordaki şekle göre çizersin kağıda. zaten verilen kağıt, defter gibi kareli çizgili. verdikleri kağıda yevmiye maddeleri cuk diye oturuyor.

Arkadaşlar ben bi örnek buldum kendi mantığımca da iki adet kayıt yaptım. (Yazıların kötü oluşuna aldırmayın acelece yazıldı, olması gekenler olması gerektiği yerdemi diye merak ediyorum.) Birde sütunları numaralandırdım yanlış yaptıysam tarif etmeniz için rahatlık olsun diye :) örneğide taratıp paylaşım sitesine ekledim. Link veriyorum, admin arkadaşlardan ricam linki silmemeleri (reklam değil eğitim amaçlı çünkü) şimdiden teşekkürler... Link: Download file Resim (174).jpg - UpFile.vn

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben bi örnek buldum kendi mantığımca da iki adet kayıt yaptım. (Yazıların kötü oluşuna aldırmayın acelece yazıldı, olması gekenler olması gerektiği yerdemi diye merak ediyorum.) Birde sütunları numaralandırdım yanlış yaptıysam tarif etmeniz için rahatlık olsun diye :) örneğide taratıp paylaşım sitesine ekledim. Link veriyorum, admin arkadaşlardan ricam linki silmemeleri (reklam değil eğitim amaçlı çünkü) şimdiden teşekkürler... Link: Download file Resim (174).jpg - UpFile.vn

Arkadaşlar linkteki örneğe bakıp yevmiye kaydının doğru olup olmadığı hakkında birşeyler söylerseniz sevinirim. Tedirginim :)

Yevmiye defteri kayıt düzenini mutlaka uyun,

ben 2012 temmuz ikici dönem sınavında ilk defa yeterliliğe girdim fakat yevmiye maddleri kayıt düzenini hiç uymadım,

cevaplarımı kontrol ettiğimde tüm yevmiye maddelerim doğru, gelir tablom doğru, sadece bilançoda eksiklikler vardı

fakat 50 aldım.

ben 80 üzeri bekliyordum, tüm maddelerim doğru, fakt yevmiye düzenini hiç uymadım.

2010 yılı 1-2-3.dönem tesmer cevap anahtarı sınav kağıdı şeklinde yayınlanmış sanırım o örnek olabilir.

MAL SATIŞI yazınız 2 nolu yevmiyenin başlığı gibi duruyor, aslında 1 nolu yevmiyenin açıklaması, arada 1 satır boşluk bırakırsanız açıklamayı da küçük harflerle yazarsanız hesap isimleriyle karışmaz., Rakamları 118 değil 118,00 şeklinde 2 kuruş haneli yazmanız daha doğru olur. Tarihi 01.06 değil de yıl ile birlikte 01.06.2013 şeklinde yazmanız daha doğru olur.

7 nolu sütunda tam 7 yazdığınız yerdeki her bir çizgiye bir rakam yerleşecek şekilde yazılır, 118'deki her rakam bir çizgiye oturacak, onun hemen sağı kuruş hanesi için olduğundan farkındaysanız iki çizgi var, o iki çizgiye de kuruş gelecek, her çizgiye bir rakam ortalı şekilde yerleşecek.