BKK Kararı

Üyelik
3 Tem 2008
Mesajlar
18
Konum
kusadasi
MADDE 3 ? 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Kararnamenin eki (II) sayılı listenin "B) DİĞER MAL VE HİZMETLER" bölümünün 24 üncü sırasında yer alan ?lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde? ibaresinden sonra gelmek üzere ?(birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokant
ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç)? ibaresi eklenmiştir


yeni çıkan bakanlar kurulu kaarına göre içeçekler ve yiyecekler dahil tüm tesislerde her şey dahil olan yerlerde dahi % 18 olacak diyor doğrumudur
 
Ynt: bkk kararı

Doğrudur. Sektör isyanlarda. Lokantalar kısmında değişiklik var konaklama için değişiklik yok.
 
Ynt: BKK Kararı

Benimde bu kanun hakkında sorum olacak. Yeni eklenen ibarede (birinci sınıf lokanta ruhsatı yada işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller,tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç) biz 3 sınıf lokantayız biz giriyormuyuz kafamı karıştıran "işletme belgesine sahip olan yerler" bu cümlede ne demek istiyor.
 
Ynt: BKK Kararı

Kanatimce metinde şunu amaçlamışlar.
birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da birinci sınıf lokanta işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç)" ibaresi eklenmiştir.
 
Ynt: BKK Kararı

Bende öyle tahmin ediyorum. bu kanunları neden daha net hazırlamazlar şaşarım.
 
Ynt: BKK Kararı

ufo61 ' Alıntı:
Bende öyle tahmin ediyorum. bu kanunları neden daha net hazırlamazlar şaşarım.
Hazırlayanların özgeçmişlerine bakmak lazım.
 
Ynt: BKK Kararı

Bu kadar saçma sapan bir iafade tarzı duymadım.
Ayrıca içerik olarak da yılın bu zamanında böyle karar almak demek, zaten can çekisen küçük turizm işletmelerine bir darbe daha vurmaktır. Kasıtlımı yapılıyor acaba. Bu yılın bütün sezon satışları önceden bağlandı, fiyatlar ona göre belirlenip anlaşmalar yapıldı. Yurt dışındaki firmalara kontenjanlar ve bağlantılar yapıldı.
Şimdi birden bire maliyete %10 artış geliyor. Kasıtlımı acaba bu?

Yunanistanda KDV turizm de %4 İspanyada %8 bizde nedir?
 
Ynt: BKK Kararı

Aklı evvelin biri "dolar geçen seneden bu seneye %25 arttı, turizmciler fazladan kar yaptı biraz yolalım" demiştir.
 
Ynt: BKK Kararı

akıl hastanesinde yatanlar bunlardan(kararı alanlardan) akıllı değilse bende insan değilim. bu mevsimde hemde yazın ortasında... ne diyim yazmak bile saçma bu konuya ama neyse...
 
Ynt: BKK Kararı

bu karar ne zaman yayınlandı bilen varmı? karara ulaşamıyorum alomaliye.com da daha önce haber yapıldımı hiç dikkatimi çekmedi.
 
Ynt: BKK Kararı

Mali disipline vergi zamlarıyla keskin dönüş

16.07.2009 | Erdal Sağlam | Analiz | Referans Gazetesi


Hükümet art arda yaptığı vergi zamlarıyla bir yandan bütçede büyüyen açığı kapatmayı amaçlarken, öte yandan ileriye dönük olarak "mali disiplinin sağlanacağı" havasını vermeye çalışıyor. IMF ile anlaşma olsa da, olmasa da orta vadeli program için gelirleri artırma gereği, bu zamları getirdi.
Hükümet sigaraya yaptığı vergi zammı, hafta başında ehliyet-pasaport gibi değerli kağıtların harçlarını yüzde 50 oranında artırdıktan sonra, dün de akaryakıt vergilerine ortalama yüzde 10 civarında ÖTV zammı yaptı. Bunun yanında lokanta ve otellere dönük olarak yüklü KDV oranları artırımları geldi.
Ekonomi yöneticileri bir süredir IMF ile anlaşma olmasa bile, hazırlayacakları orta vadeli programla, mali disiplinin yeniden sağlanacağını söylüyorlar. 15 gün içinde orta vadeli programın açıklanması beklenirken, yapılan vergi artışları ile Hükümet piyasalara, anlaşıldığı kadarıyla, "mali disiplini artık yeniden sağlıyorum" mesajı vermeye, yani kaybolan kredibilitenin yeniden inşasına çalışıyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta IMF ile anlaşma konusunda ağız değiştirip, "28 Eylül'e kadar anlaşma imzalamak istediğimizi IMF Başkanına söyledim" dese de, bu konuda çelişkili demeçler dinleyen piyasada, tam olarak "IMF ile anlaşma yapılacak" denemiyor. Ancak umutlarını kaybeden bazı piyasa oyuncularının Başbakanın bu son açıklamaları ile anlaşma konusunda yeniden umutlandığını da söylememiz gerekiyor. Zaten bu umudun piyasadaki fiyatlara da yansıdığı kaydediliyor.
Daha önce açıklanan sigaraya vergi zammı ile değerli kağıtların harçlarına yapılan zam, piyasada, bozulan bütçe dengesini bir ölçüde sağlamak için yapılan ayarlamalar olarak görülmüştü. Ancak dün resmi gazetede yayımlanıp yürürlüğe giren yüklü zamlar artık "ayarlama" düzeyini aşmış bulunuyor. Bu zamları değerlendiren piyasa oyuncularının bazıları "Artık IMF ile anlaşma yapılacağının bir göstergesi" olarak yorumlama eğilimine girerken bazı aktörler temkini elden bırakmayarak, zamlar için "IMF anlaşması olmasa bile orta vadeli programın kredibilitesi için buna ihtiyaç vardı" yorumunu yapıyorlar.
Yani şu aşamada bu yüklü zamları "IMF ile anlaşmanın bir gereği" olarak görmek, Hükümetin ikircikli tutumu nedeniyle, biraz abartılı olabilir.
Çünkü IMF ile anlaşma yapılmasa bile, ekonomi yönetiminin içeride piyasalara güven vermesi için yakında açıklayacağı orta vadeli programın inanırlığı için, dayanaklarının ve hedeflerinin sağlam kurulması gerekiyor. Bunun ön şartı ise daha gerçekçi hedefler saptamak ve piyasayı tatmin edecek bir bütünlük içinde ulaşılabilir hedeflere yer vermek.
Yapılan son zamları, bütçe açıklarının kapatılmasına çalışılmasını, IMF anlaşması olmasa bile, mali disiplin havası yaratmak için şart görülen gelir artırıcı önlemler olarak görmek gerekiyor.

İç talebi olumsuz etkileyecek
Bu zamlar belki ekonomi yönetiminin güvenirliği için şart olan ve mali disiplinin yeniden oluşturulacağını gösteren zamlar. Ancak bu zamlar aynı zamanda özellikle iç talebi önemli ölçüde sınırlayacak, olumsuz etki yapacak fiyat artışlarına neden olacak zamlar.
Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki canlanmanın gecikeceği dolayısıyla Türkiye'nin ihracatının hemen artmayacağı göz önüne alınarak,bir süredir ekonominin canlandırılması için iç talebin artırılması gereği üzerinde duruluyor.
Bu nedenle bazı sektörlerde önemli ÖTV indirimleri yapıldı ve bunların bir kısmı da devam ediyor. İşte bir yandan tüketimi artırmak için vergi indirimlerine devam edilirken öte yandan yüklü ve tüm sektörleri etkileyecek vergi zamları yapmak, iç talep yani tüketimi artırmak amacıyla çelişen kararlar olarak göze çarpıyor.
Bu da büyük ölçüde gerileyen üretimin, işsizlik oranlarındaki artışın daha uzun süre toparlanamayacağının bir kanıtı.
 
Ynt: BKK Kararı

yiyecek içecekte kdv artışı öbür tarafta alkollü içecekte ötv indirimi
sizce bu durumdan vatandaş ne sonuç çıkarır?
üç yıldız ve üzeri otele gitiğinde veya birici sınıf lokantaya gittiğinde
yemek yemeyim onun yerine alkollü içki içeyim >:( ??? ::) ::) :'( :-\ ;D ;D
 
Ynt: BKK Kararı

Pazartesi, 20 Temmuz 2009 11:10
ANKARA (A.A) - Maliye Bakanlığı, lokantalarda katma değer vergisi (KDV) oranlarını yeniden düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararnamesinin uygulanmasında herhangi bir boşluk ya da tereddüt bulunmadığını bildirdi.
Maliye Bakanlığı, 3 ve daha fazla yıldıza sahip turistik tesislerdeki lokantalar ile 1. sınıf lokantalarda KDV oranlarını yüzde 8'den 18'e yükselten Kararname konusunda medyada yer alan ''Maliyeden hata'' haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, KDV düzenlemesinin yer aldığı söz konusu Kararnamenin hazırlanması sırasında ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'' ile ''Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'' hükümlerinin esas alındığı bildirildi.
Bu yönetmeliklerde lokantalara ilişkin sınıflandırmalar yapıldığı, birinci sınıf lokantaların sahip olması gereken özellikler ile bu işyerlerine verilen ruhsatlarda yer alacak bilgilerin ayrıntılı olarak düzenlendiği kaydedilen açıklamada, ''Bu çerçevede, birinci sınıf lokantalara belediyelerce 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı', Kültür ve Turizm Bakanlığınca da 'işletme belgesi' verilmektedir. Bu nedenle, söz konusu Kararnamenin uygulanmasında herhangi bir boşluk ya da tereddüt bulunmamaktadır'' denildi.
Maliye Bakanlığı tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı halde kaynağı belirsiz bir yoruma dayalı olarak söz konusu kararnamede usul hatalarının yapıldığı şeklindeki değerlendirmelerin de hiçbir hukuki geçerliliği bulunmadığı ifade edilen açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi.
''Bu çerçevede, söz konusu kararnamede ÖTV ve KDV düzenlemelerinin yer alması olagelen bir uygulamadır. Ayrıca, KDV'ye ilişkin olarak yapılan bir oran değişikliğinin aybaşından itibaren geçerli olması gibi bir zorunluluk da bulunmamaktadır.
Söz konusu haber ve yorumlarda kararnamenin hazırlık sürecine ilişkin belirsiz bir kaynak kullanılarak yapılan açıklamalar da gerçeği yansıtmamaktadır. Bağlı kuruluşlarımız dahil olmak üzere, Maliye Bakanlığı olarak her türlü mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasında ortak çalışma anlayışı içinde hareket edilmektedir.
Vergi mevzuatımızın uygulanmasında Bakanlığımız tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı sürece, kaynağı belirsiz haber ve yorumlar hiçbir geçerlik taşımadığı gibi bu haber ve yorumların neden olacağı yanlış anlama ve değerlendirmeler de Bakanlığımız açısından bağlayıcılık taşımamaktadır.''

Alıntı adresi :
REKLAM YASAKTIR
 
Üst