fonradar

Blog Üzerinden Para Kazanmak Için...

Üyelik
6 Haz 2016
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhaba,

İnternetin altını üstüne getirmiş olmama rağmen Türkçe sitelerin hiçbirinde cevap bulamadım. Umarım burada değerli vaktini ayırıp cevap verebilecek birileri vardır... :confused:

Blog yazıyorum ve bir YouTube kanalım var - şuan bu işten herhangi bir gelir sağlamadım fakat profesyonel anlamda markalar ile çalışabilmek adına fatura kesebiliyor olmam gerekiyor. 88 doğumluyum (doğum günüm Mayıs sonuydu), şuan aktif olarak herhangi bir yerde çalışmıyorum.

Sormak istediğim sorulardan ilki: Doğru mudur bilemiyorum fakat okuduğum kaynaklardan "Şahıs Şirketi" kurmak en az maliyetli olanı diye genel bir fikir edindim. Şahıs şirketini kendi adıma açmam mı, yoksa şuan aktif şekilde çalışmakta olan eşimin mi açması daha avantajlı olur? (Sanırım aktif şekilde SGK primleri yatan kişiler şahıs şirketi açtıkları takdirde herhangi bir ekstra SGK / Bağkur primi ödemek zorunda kalmıyorlar)

İkinci sorum ise:

Bloguma ve kanalıma aldığım reklamlar / markalar ile yapacağım anlaşmalar üzerinden gelir elde edeceğim dolayısıyla sanırım bunlar "hizmet" adı altında faturalandırılacak.

Fakat bunun yanı sıra, hitap ettiğim geniş kitleye yönelik aksesuar vesaire satmak gibi bir düşüncem de var. Benim adıma veya eşimin adına kurulmuş olacak olan şahıs şirketi herhangi bir şekilde kategorize edilmek zorunda mıdır? Hem "ürün" hem de "hizmet" faturalarını aynı şirket üzerinden kesebilir miyim?

Değerli görüşleriniz & önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla.
 
1.sorunuz eşiniz adına açarsanız dediğiniz şekilde
2.Evet Aynı şirket üzerinden kesebilirsiniz .
Kanalın ve blogunuzun ismi nedir ?
 
Üst