Bölge Çalışma Hk.

kalisper_a

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Haz 2005
Mesajlar
1,497
Konum
DİYARBAKIR
arkadaşlar 29.12.2006 tarihinde bi firma ilkez işçi çalıştırmaya başlıyor ve bunun ssk işyeri numarası 17.01.2007 dede kendisine tebliğ ediliyor şimdi ben bölge çalışma için işyeri numarası talep edicem ve ek-1 gönderecem bu durumda cezalı olmazmı çünkü benim bildiğim işçi alım ve çıkışlarda izleyen ayın 15 ine kadar süresi var paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: bölge çalışma hk.

siz doğru biliyorsunuz. onun için dosya numarasını beklemeden siz ayın 15.de ek-1 /2 göndermeniz gerekeiyordu. dolayısıyla şimdi göndermeniz duruımunda ceza kesilmesi gerekmektedir.
 
Ynt: Bölge Çalışma Hk.

merhaba;
işyeri tescillerinde genellikle sadece sicil numarası yazılarak verilir. ama verilmemişse tescil evrağının tebliğ alındısını (fotokopisini) ekleyerek gönderebilirdiniz.
bağlı olduğunuz bölge müdürlüğü neresi bilmiyorum ancak yinede aynı şekilde yapmanızı tavsiye ederim. elden vermiyorsanız bakanlıkta zaten süresinin geçtiğini farketmezler bile. ancak bir inceleme olması halinde tespit edilebilir. hiç vermemekten iyidir.
kolay gelsin. iyi çalışmalar
 
Ynt: Bölge Çalışma Hk.

bildirin ..
ceza alırsınız teorik olarak ...

ama uygulamada "şikayet" durumları dışında ceza tahakkuk ettirilmiyor ...
 
Ynt: Bölge Çalışma Hk.

Ben 3 yıldır ek-1 Ek-2 göndermiyorum.hiç ceza kesildiğinide görmedim ve bu ek1- ve ek2 nin mantığınıda anlamış değilim...:)
 
Ynt: Bölge Çalışma Hk.

ek-1 ve ek-2 sendikalar kanunundan dayanak alan belgelerdir ..
sendikalar örgütlenmek istedikleri işyerlerindeki işçi bilgilerini bu belgelere dayanarak çalışma müdürlüklerinden öğrenirler ...

ssk'dan niye belge alamadıkları ilginçtir (kanunen) ...
yoksa uygulamada bütün sendikaların ssk2da tanıdıkları vardır ve hiçbiri ek-1,2 ile uğraşmazlar ... prim hizmet bildirgesinden bir örnek alıverirler ...
 
Ynt: Bölge Çalışma Hk.

muratt ' Alıntı:
Ben 3 yıldır ek-1 Ek-2 göndermiyorum.hiç ceza kesildiğinide görmedim ve bu ek1- ve ek2 nin mantığınıda anlamış değilim...:)

çalışanın biri bölge çalışmaya şikayette bulunursa o zaman hatalı davrandığınızı anlarsınız.
 

Benzer konular

Üst