fonradar

Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne Yapılması Gereken Bildirimler

alper

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
396
Sigortalı işçi çalıştırılmaya başlandığı tarihten itibaren işyerini ve işçileri Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne bildiriyor, işyeri numarası alıyoruz.
Ancak örneğin 5 yıl önce açılan ve sigortalı işçi çalıştırılan işyerleri var ve bildirim yapılmamış. Bu durumda nasıl bir yol izlemek doğru olur? Yeni işe başlama gibi mi bildirmeliyiz, geriye dönük dildirim yapıp kendi kendimizi ihbar mı etmeliyiz? Bu bildirimi yapmamış olmanın cezası çok mu yüksektir?
 
işyeri bildirgesi ile bölge çalışma müdürlüğüne başvurunuz. ve dosya numarası alınız.
bende ayını durumda idim birşey demediler. cezada yazmadılar.
 
Bölge Çalışma Müdürlüğüne dosya numarası için başvuru evrakları arasında ssk işyeri bildirgeside var dolayısı ile bu bildirgede işe başlama tarihiniz yazıyor ve yazdığı içinde mecburen kendi kendinizi ihbar ediyorsunuz ya hiç başvurmayıp hiçbir işçinin şikayet etmemesi için dua ediceksiniz ya ssk ya kapanış verip daha sonra yeniden açılış verip yeni bildirgeyle bölge çalışmaya başvuracaksınız ama bu da bildirilmeyen dönemle ilgili problem çıkmaması için dua gerektirir en iyisi gerçek tarihini bildirmek cezasıda daha sonra posta ile geliyor cezayıda kişi başına ve gecikme ayına göre hesaplıyorlar.
 
Ynt: Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne Yapılması Gereken Bildirimler

şube işyeri için bölge çalışmadan numara almak gerekiyormu..ssk işyeri numarası merkezden farklı..
 
Ynt: Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne Yapılması Gereken Bildirimler

NrN -> Her ssk işyeri nosu için ayrı bir bölge çalışma nosu alınır.
 
Ynt: Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne Yapılması Gereken Bildirimler

teşekkür ederim nane :-*
 

Benzer konular

Üst