Bölüm Değişikliği Sebebiyle İşten Çıkarma

bilge.deniz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Şub 2008
Mesajlar
107
Konum
Bursa
Merhaba
Bir yakınım 1 ay kadar önce istifa dilekçesi verdi. Fakat 1 hafta sonra vazgecti ve sözlü olarak yönetime bunu bildirdi. Şimdi ise işyeri çıkış işlemi yapılacağını bildirdi. Fakat ssk dan 15 yıl yazısı getir deniyor. Buna istinaden kıdem tazminatı verecekler mis. Bu durumda ihbar tazminatı alamaz öyle değil mi ve işsizlik odeneginden de yararlanamaz. Ayrıca bölüm değişikliği yazısı imzatlamak istiyorlarmis . Bunu imzalar ise ihbar alabilir mi? Bildiğim kadarıyla bu yazıyla amaç , ise iade davası acama sin...
Yakınimin isteği tüm haklarını alarak isyen ayrılmak. İse iade gibi bi isteği yok zaten.
Ayrıca 1 ay önceki istifa dilekçesini dikkate alarak tazmina tsiz fesih yapabilirler?
Acil bilgiye ihtiyacım var arkadaşlar. .
 
Yakınınız 15 yıl 3600 gün şartlarından yararlanma hakkına sahipse, hiç durmasın alsın o yazıyı ve işverene teslim edip tazminatını alsın.
İstifa etmiş, nihayetinde o istifa ile şu anda almak istediği tüm haklarından vazgeçmiş oluyor zaten.
 
Yakınınız 15 yıl 3600 gün şartlarından yararlanma hakkına sahipse, hiç durmasın alsın o yazıyı ve işverene teslim edip tazminatını alsın.
İstifa etmiş, nihayetinde o istifa ile şu anda almak istediği tüm haklarından vazgeçmiş oluyor zaten.

Dediğim gibi 6 martta istifa yazmıştı. 15 martta istifadan vazgeçti ve malesef sözlü olarak dile getirdi bunu. Bugün yani 5 nisanda ise çıkarılacağı söylendi. 3600 gün sebebiyle kıdemi zaten hakediyor. Fakat şu anda ya çalışmak istiyor veya çıkarılırsa kıdem ve ihbar almak istiyor. ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak istiyor.
Merak ettiğim ise şu.. Bu dilekçe yani 6 mart tarihli dilekçeyi şuanda dikkate alarak buna istinaden mi çıkış yapılabilir mi? Bugün çıkarıldığüını sözlü olarak söylediler
fakat ilgili müdür toplantıda ve yoğun olduğundan işlemler yapılmadı. beklemede şuan. sskdan yazı getir denmiş..
ben de işten çıkmak istemediğini ve bunu da 15 martta sözlü olarak bölüm müdürüne söylemiş olduğunu, personel bölümüne yazılı olarak bildirmesini önerdim bugün hemen.
Kişinin amacı ya çalışmaya devam etmek veya şirket kendisi çıkarıyor şuan sonuçta. Tüm haklarını alarak çıkmak...
 
Arkadaşınız ne kadar süredir o işyerinde çalışıyordu istifa dilekçesini verdiği tarihte?
 
Evet,ihbar süresi için sormuştum.
İhbar süresi 8 hafta olduğuna göre ve istifa dilekçesini verdikten sonra da çalışmaya devam ettiğine göre , ihbar süresi devam ediyor gibi görülüyor.
Hala aynı fikirdeyim,
istifa etmiş ve ihbar süresinin tamamlanmasını bekler durumda olan arkadaşınızın , ihbar tazminatı vs de istiyorum diyerek dimyata pirince gitme çabası mantıksız, eline geçen pirince şükredip sessizce tazminatını alıp gitmesi kendisi için en hayırlı sonuç olacaktır.
 
3600 gün ile çıkışta ihbar süresi çalışma zorunlulugu yok ki...
Şu anda işyeri savunma talep etmiş arkqdas tan. İstifa edip calismaya devam ediyorsunuz. Vazgeçtim deyip personel bölümünü meşgul ettiniz vs.. savunmanı zi yazin demisler. Arkadaş ise gitmeye devam ediyor. .
 

Benzer konular

Üst