Borçlu Şirket Devri

iyi günler benim sorum şu olucak dayımın bir şirketi var eşiyle ortak LTD şirketin 150 milyar kadar borcu var ayrıca yazılmış ödenmemiş çekler var bu şirketi baska bir şahısa devretmeyi düşünüyorlar alacak kişi belirli bir ücret karşılığında şirketi alırım sizin borcunuz falan kalmaz diyormuş böyle birşey olabilir mi? ayrıca şirketi devrettikten sonra tüm borçlardan vede çeklerden kurtulabilirler mi?ve bu oluyorsa cezası falan varmı?teşekkürler

iyi günler benim sorum şu olucak dayımın bir şirketi var eşiyle ortak LTD şirketin 150 milyar kadar borcu var ayrıca yazılmış ödenmemiş çekler var bu şirketi baska bir şahısa devretmeyi düşünüyorlar alacak kişi belirli bir ücret karşılığında şirketi alırım sizin borcunuz falan kalmaz diyormuş böyle birşey olabilir mi? ayrıca şirketi devrettikten sonra tüm borçlardan vede çeklerden kurtulabilirler mi?ve bu oluyorsa cezası falan varmı?teşekkürler
Eğer isterseniz borcuyla birlikte devralırım

Sayin unbreakable34

Ben bunu bu formda yazdim bir daha yaziyorum. Hemde sizden altinlar yaparak dikkatli okuyun. Tabi devir alacak arkadas'ta Yani Sayin Sus. Kun'da

Soru:
dayımın bir şirketi var eşiyle ortak LTD şirketin 150 milyar kadar borcu var ayrıca yazılmış ödenmemiş çekler var bu şirketi baska bir şahısa devretmeyi düşünüyorlar alacak kişi belirli bir ücret karşılığında şirketi alırım sizin borcunuz falan kalmaz diyormuş böyle birşey olabilir mi?
Cevap : Hic boyle birsey olabilir mi ? Mumkun mu ? Tabiki degil. Zaten Devredilecek ana kadar yine butun borclarindan Dayin sorumlu alan kiside gecmisten aldigi ve ondan sonraki zamanlardan da sorumlu.

Soru
ayrıca şirketi devrettikten sonra tüm borçlardan vede çeklerden kurtulabilirler mi?ve bu oluyorsa cezası falan varmı?

Yukarida yazdim tabiki kurtulamaz.

Gelelim Sayin Sus.Kun yazdigina Eğer isterseniz borcuyla birlikte devralırım!

Bunun Sus.Kun deviralirim demesinden iki olay ortaya cikar

1- Sirketi Noterden devir edilir. Ayni zamanda Genel Vekaletnamede alinir.Ticaret Sicilden devrini yapilmaz. Dayinin uzerinde kalir. Naylon faturacilik yapilir. Buradan cikan cezalar borclar dayinin uzerine kalir. Hatta Bankada tanidik varsa Kredi cekip dayini daha cok bataga suruklenir

2- Sirketi devir alinir. Bir caycinin ustune yaparlir. ( Ancak artik bu devirler kolay olmuyor. Yani yutmuyorlar) Yukarida soyledigim islere devam edilir.

Sonucta yagmurdan kacayim derken doluya tutulursunuz. Hic kimse ( Akli var, mantik var) yukaridaki soyledigim isleri yapmayacak olsa 150 milyar borcu olan, yazilmis cekleri olan, sirketin Vergi ve S.S.K borclari varken, buyuk ihtimalle RESEN kapatilmis olan ve acilmasi icin vergi dairesinden borclari icin teminat istenecek olan bir firmayi kim alir ?

Son düzenleme:
Sayin unbreakable34

Ben bunu bu formda yazdim bir daha yaziyorum. Hemde sizden altinlar yaparak dikkatli okuyun. Tabi devir alacak arkadas'ta Yani Sayin Sus. Kun'da

Soru:

Cevap : Hic boyle birsey olabilir mi ? Mumkun mu ? Tabiki degil. Zaten Devredilecek ana kadar yine butun borclarindan Dayin sorumlu alan kiside gecmisten aldigi ve ondan sonraki zamanlardan da sorumlu.

Soru

Yukarida yazdim tabiki kurtulamaz.

Gelelim Sayin Sus.Kun yazdigina Eğer isterseniz borcuyla birlikte devralırım!

Bunun Sus.Kun deviralirim demesinden iki olay ortaya cikar

1- Sirketi Noterden devir alir. Ayni zamanda Genel Vekaletnamede alir.Ticaret Sicilden devrini yapmaz. Dayinin uzerinde kalir. Naylon faturacilik yapar. Buradan cikan cezalar borclar dayinin uzerine kalir. Hatta Bankada tanidik varsa Kredi cekip dayini daha cok bataga suruklerler

2- Sirketi devir alir. Bir caycinin ustune yaparlar. ( Ancak artik bu devirler kolay olmuyor. Yani yutmuyorlar) Yukarida soyledigim islere devam ederler.

Sonucta yagmurdan kacayim derken doluya tutulursunuz. Hic kimse ( Akli var, mantik var) yukaridaki soyledigim isleri yapmayacak olsa 150 milyar borcu olan, yazilmis cekleri olan, sirketin Vergi ve S.S.K borclari varken, buyuk ihtimalle RESEN kapatilmis olan ve acilmasi icin vergi dairesinden borclari icin teminat istenecek olan bir firmayi kim alir mi ?
Borçlu şirketi borcuyla birliktederede bilirsin fakaz çeklerdayının üzerinde kalır birde devir tarihinden itibaren 2.yıl süreyle borç yine dayının üzerinde gözükür 2.yıl sonra tüm borçları silinir

Borçlu şirketi borcuyla birliktederede bilirsin fakaz çeklerdayının üzerinde kalır birde devir tarihinden itibaren 2.yıl süreyle borç yine dayının üzerinde gözükür 2.yıl sonra tüm borçları silinir
Sayin Sus.kun

2.yıl süreyle borç yine dayının üzerinde gözükür 2.yıl sonra tüm borçları silinir
Nerde yaziyor bu . Senin soyledigin cekte ibraz yapilmazsa o cok zor. Ibraz edilip arkasi yazilmistir. Oyle olmasa bile cek senede doner