Borçlu Vergi Mükellefi hak.

bayramalikubilay

Katkı Sunan Üye
Merhabalar.. Bana muhasebe borcu olan bir mükellefimin defterlerini kendine 2010 haziranında teslim ettim. Ben teslim ettikten sonra defterleri başka bir muhasebeciye götürmüş. Devir teslim tutanağı düzenlenmeden yeni muhasebeci beyannamelerini vermeye başladığını tespit ettim. Eski Muhasebecisine borcu olan vergi mükellefinin defterlerini sormadan,araştırmadan yeni muhasebecisi tarafından tutulması ne kadar etikdir. Saygılarımla

Ynt: Borçlu Vergi Mükellefi hak.

Hiç etik bir davranış değil tabi ki. Mükellef hakkında en sağlam referansı mutlak eski meslektaşından bilgi alarak defteri kabul edebilirdi. Bence oluruda böyle olmalı

Sayın Kubilay,siz defterleri teslim etmişisiniz o da başka bir muhasebeciye götürmüş dediniz.Ayrıca "devir teslim tutanağı düzenlenmeden "demişsiniz.Siz defter ve belgeleri nasıl teslim ettiniz.Tutanaksız mı?
Ayrıca etik açısından etik değil de bu anlamda da bir yasak yok sonuçta..Meslektaşınızın sizinle irtibata geçmesi tabiki daha güzel olur,ama böyle de bir kural olmadığından birşey diyemiyoruz maalesef.Bu da meslek mensubunun kalitesini ortaya koyuyor maalesef..

Eğer odanıza borç durumu hakkında bilgi verdi iseniz bir başka meslek mensubu bu defterleri tutamaz. Yeni meslek mensubunu uyarın ve Odanıza başvurup yeni meslek mensubunu bildirin. Derhal defterleri geri vermek veya borcun ortadan kalkması gerekir.

Bencede hiç etik br davranış olmaz,meslek mensuplarının birbirini kollamaması herkezin zararına,unutmayın ki dün o meslektaşın başına gelen biyik bir ihtimalle sizinde başınıza gelir,başkasının emeğine saygı göstermeyen insanın sizinde emeğinize saygı göstermez..