Bordro Hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bir işyerinde taşeron işçi olarak çalışıyorum. İşe girerken asgari ücretin %10 fazlası ile maaş konusunda anlaştım. Benim hesabıma göre maaşım 922,56 TL'olması geriyor; ama 9,32 TL eksik yatmış. Aşağıdaki maaş bodrosunun altındaki kırmızı tabloyu ben yaptım. Hesaplama da yardımcı olursanız sevinirim. (Not:asgari ücret konusunda hesaplarken ben bekarım..)

Bodrodaki hesaplama doğrumu arkadaşlar? Bodrom ektedir...

Saygılar...

:banghead:

Sizin hesabınız doğru.Brüt ücretiniz 1.178,11 TL ve agi dahil net ücretiniz 922,57 TL olması gerekiyor.Eklediğiniz bordro pek okunaklı değil.Daha yüksek bir çözünürlükte ekleyebilirseniz yardımcı olabilirim.

%10 luk zamlı tutarı bulurken agi hariç net asgari ücreti kullandım.Yani 765,67 TL'ya %10 zam yaparak hesapladım brüt ücreti ve almanız gereken agi dahil net ücreti.

sizin durumunuz biraz farklı çünkü siz ihaleli işte çalışıyorsunuz hesaplamalar ihaleye çıkış ta olan asgari ücretin %10 u hesaplanarak yapılıyor bu sebeble hesap doğru
o zamandaki %10 luk tutar şu andaki asgari ücrete eklenerek yapılır hesaplamalar işvereniniz bunu size anlatabilir