Bordroda Ek Ödeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MALKO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Merhaba;

Biz İşçilerimize ek ödeme yapmak istiyoruz. bordroda göstereceğimiz ama bize en az yük getirecek (SGK ödemeleri ve GV) ek kazançlar hangileridir. Aile yardımı ve Çocuk yardımı konularını araştırdım lakin bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor. yol ve yemek yardımı veremiyoruz çünkü yemekhane ve servisimiz mevcut. harcırah konusu ise tam bir muamma. 2014 yılına ait aile yardımı ve çocuk yardımı olan bir bordro örneği aklımdaki soru işaretlerini kaldırabilir. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

yapacağınız yardım(bazı yardımlar) eğer nakdi yardım ise tüm vergilere tabi ama ayni yardım olursa sigorta şahıs priminden muaf olur. örnek ,

m. Yakacak ve Konut Yardımı

Yakacak ve Konut yardımı aynî olarak yapıldığında gelir ve dam*ga vergisine tabi, sigorta priminden muaftır. Yakacak ve konut yardı*mı bedel olarak yapıldığında gelir ve damga vergisine, sigorta primine tabidir. Konut yardımı GVK 23/9 maddesine göre 100 m2 ye kadar olan konutlar için kısmen gelir vergisinden muaftır.

n. Giyim ve ayakkabı yardımı

Bu yardımlar ayni olarak yapılırsa vergi ve sigorta priminden muaftır. Bedel olarak yapılan giyim ve ayakkabı yardımları gelir ve damga vergisine, sigorta primine tabidir. Tahsilde bulunanlar için yapılan giyim giderleri vergi ve sigorta priminden muaftır.

Ücret olarak ek ödeme yaparsanız sigorta primi ve vergisini ödemeniz gerekiyor bundan pek kaçış yok.Aile ve çocuk yardımı yaparsanız bazı istisnalar var.Onlardan yararlanabilirsiniz.Ancak çok yüksek değil.

Primler toplam kazanca dahil ediliyor.Yani sigorta matrahına dahil.SGK primi ve gelir vergisi kesintileri yapılması gerekiyor.