Merhaba;
Sayın Eren, konuyu ısrarla sürdürdüğünüzden, gerçek anlamda bu husus canınızı fena halde sıkmış yada yakmış görünüyor.İnsan Kaynakları görevini üstlenen kişilerde daima bu ve buna benzer problemlerin yaşanması muhtemeldir.Bunu engellemenin tek yolu, iletişim probleminizi çözmek olacaktır.
Bu görevi üstlenen kişileri (Yanı İ.Kaynaklarcıları), çalışanlar şu şekilde görmelidirler;
-İnsan Kaynakları Departmanı gerçekten problemlerimize çözüm üretebiliyor,
-Sıkıntılarımızı istediğimiz zaman gidip anlatabiliyor ve onların yaklaşımlarıda olumlu yönde oluyor,
-Ücret, Fazla mesai vs. konularda kesinlikle aksaklık veya problemler yaşamıyoruz,
-İnsan Kaynakları Departmanı kesinlikle patroncu değildir aksine üst yönetim ile bizim aramızda köprü vazifesi görürler.
Vs.vs.
Önemli olan burada daha öncesinde siz bu güveni ve olguları personellere sağladınız mı?A'dan Z'ye personeller ile iletişiminiz sağlam mı? Önce kendi içinizde bunları cevaplamanız gerekir.
Bordroların dağıtımına gelince, inan bu yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım.Mazur görün.Yani bu kadar abartılması gereken bir husus göremedim ortada.Bu görev sizlerin görevi olması gerekir.Siz ısrarla bunun hukuki, kanuni yönünü istiyorsunuz (sanırım böyle bir yazı bulursanız mühendislere göstereceksiniz) ama yok.Bence bunu ispat etme uğraşından kurtulup, olaya sıcak yaklaşın.Bir stajyer alın, kendinize bir gün belirleyip ofisleri dolaşın, personeller ile buarada sohbet edin, bağlarınızı sıkılaştırın ki onlarda önemsendiklerini bilsinler.
Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.
Kolay gelsin.