personel maaş programı

Bordroyu yanlış yaptım :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaslar
Bordroyu yanlış yaptım .ssk fazla çıktı tahakkuk .muhtasarda öyle
SSK Yi düzeltsem bir damga vergisi sadece
Muhtasari düzeltsem ödenecek vergi azalıyor :( izahat isterler mı ?
Tesekkur ederim

Ynt: Bordroyu yanlış yaptım :(

Tam olarak neyi yanlış yaptınız? Detaylı bilgi verirseniz, daha net tavsiyede bulunabiliriz belki.

Ant Z ' Alıntı:
Arkadaslar
Bordroyu yanlış yaptım .ssk fazla çıktı tahakkuk .muhtasarda öyle
SSK Yi düzeltsem bir damga vergisi sadece
Muhtasari düzeltsem ödenecek vergi azalıyor :( izahat isterler mı ?
Tesekkur ederim

Evet isterler ve hemen yapmayabilirler.

Gecen ay yarim Maas ikramiye vardi bu Ayda verdim.
Gelir vergisi damga vergisi ve odenecek Ssk fazla cikti
Duzeltme verecegim
Ssk da iptal ek verecegim ama /5 ligi kaybeder miyim ?
Muhtasar da duzeltme verecegim odenecek Vergi azalacak
Vergi dairesi daha sonra yazi ile evraklari ister mi ?
Cok tesekkur ederim

Bence endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok. Standart düzeltme beyannamelerini usulüne uygun olarak verin, zaten tutarın aşırı yüksek olduğunu düşünmüyorum. Vergi dairesi açıklama isterse bir dilekçe ile durumu izah edersiniz, dilekçe ekine de yanlış ve doğru olan bordroları ek yaparsınız, hiç bir problem çıkmaz. İçinizi ferah tutun.

Vergi dairesine bu düzeltmeye istinaden zaten yazılı evrak vermelisiniz. Ancak işlemi hemen yapmıyorlar.

Cok tesekkur ederim
Saygilarimla

bende de şöyle bir durum var... muhtasar beyannamemdeki vergi kesintisi miktarı yanlış...

ödemelerimin gayri safi tutarı ve girdiğim diğer tüm verilerim (agi-damga) doğru, lakin vergi kesintisi miktarım excel formatındaki formül hatamdan dolayı 70.000,00 olacakken 140.000,00 girilmiş...
yasal süresinde düzeltmeyi verdim...
fakat ödeme rakamı ilk beyannamede 100 binken düzeltmede 28 bine düştü ... ama düzeltme beyannamesi tahakkukum da sadece damga görünüyor?

dilekçemi yazdım... bordro çıktılarını aldım p.tesi maliyeye gideceğim ama fikrinizi almak isterim???
rakamın büyüklüğü sıkıntı yaratır mı ?
gayrisafi tutarım her 2 beyannamede de doğru zaten hesap yaparak %15 alınca rakamın 140 bin etmeyeceği bariz ortada?

gulsevdam ' Alıntı:
bende de şöyle bir durum var... muhtasar beyannamemdeki vergi kesintisi miktarı yanlış...

ödemelerimin gayri safi tutarı ve girdiğim diğer tüm verilerim (agi-damga) doğru, lakin vergi kesintisi miktarım excel formatındaki formül hatamdan dolayı 70.000,00 olacakken 140.000,00 girilmiş...
yasal süresinde düzeltmeyi verdim...
fakat ödeme rakamı ilk beyannamede 100 binken düzeltmede 28 bine düştü ... ama düzeltme beyannamesi tahakkukum da sadece damga görünüyor?

dilekçemi yazdım... bordro çıktılarını aldım p.tesi maliyeye gideceğim ama fikrinizi almak isterim???
rakamın büyüklüğü sıkıntı yaratır mı ?
gayrisafi tutarım her 2 beyannamede de doğru zaten hesap yaparak %15 alınca rakamın 140 bin etmeyeceği bariz ortada?

Normalde rakamın büyüklüğü sıkıntı yaratabilir fakat ortada matematiksel bir hatanın olduğu açık ve net olduğu için problem yapmayacaklardır. Sizi fazla üzmeyeceklerdir :)

Sonucu buraya yazayım aynı durumla karşılaşan arkadaşlar olursa yol göstermiş olalım...
dilekçem ve bordrolarla maliyeye gittim hatanın yekün hatası olması sebebiyle tahakkuk eden fazla vergi dilekçeme istinaden silindi...
tutanak tutuldu ... sorunsuz hallettim ...
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim...

gulsevdam ' Alıntı:
Sonucu buraya yazayım aynı durumla karşılaşan arkadaşlar olursa yol göstermiş olalım...
dilekçem ve bordrolarla maliyeye gittim hatanın yekün hatası olması sebebiyle tahakkuk eden fazla vergi dilekçeme istinaden silindi...
tutanak tutuldu ... sorunsuz hallettim ...
yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim...
geç kalmışım cevaplamakta, üzgünüm :)