Bs De Vergi Numarasının Hatalı Yazılması Ceza Uygulanır mı ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Denge Profil Ltd firması vergi numarası 14585262
Mal Satış Yaptırğı Gül İnşaat A.Ş. vergi numarası 95278263
Ancak sisteme (muhasebe programına) Gül İnşaat A.Ş. vergi numarası yazılırken sehven Denge Profil Ltd firmasının 14585262 vergi numarası kayıt edilmiş
Bu sebeple BS ler gönderilirken
Gül İnşaat A.Ş. (unvan doğru) 14585262 (vergi numarası sehven firma kendi vergi numarası) 5 Adet 74.345 TL
olarak bildirilmiştir
ve bu şekilde yaklaşık 7 ay verilmiştir
Bu durumda;
BS düzeltme ile ilgili ceza karşımıza çıkar mı? Firma ünvanı doğru adet ve tutar doğru sadece muhasebe programına girilirken sehven şirket kendi numarası yazılmış
Saygılar

Kazanma olasılığınız düşük olur. Zira forma v.nolarını siz yanlış giriyorsunuz.

Yaklaşık son bir yıldır vergi numaraları ile ilgili özellikle bdp proğramına giriş esnasında uyarı mesajı gelmektedir ve kontrol modülü eklenmiştir denmekte. Bu kontrol modülü nasıl çalışıyor sanırım e beyan üzerinde olmayan bir vergi numarası yada tc varsa uyarı veriyor anladığım kadarı ile bir başka vergi numarasını girerseniz kabul ediyor ünvana rağmen. Luca bununla ilgili cari tanımlama modülü eklemişti.

Üstat teşekkürler sanırım savunma tespit tek seferde olacağından cezanında tek bir adet uygulanması üzerine ve ayrıca maliyenin hataları tespit edebilme imkanı olduğu halde ceza kesmesinin uyarmadan ceza kesmesi üzerine dava açacağız
Başka fikri olan varmıdır? Teşekkürler

Mahkemede; mükellefiyet ödevlerini yerine getirdiği için haklı çıkabilir. Emsal olarak Muhtasar Beyannamesinde yer alan "Tevkifata Tabi Ödemelere Ait Bildirim" de cezasız olarak düzeltilen VKN/TCKN' nı gösterebilirler.

Sayın Arkadaşlar,

Hatırlayalım,
1. "Mükellefin Beyanı Meridir." yani mükellef ne diyorsa doğrudur.
2. "Hata ve Yanılma Müstesna" dır. Ancak bu basit maddi hatalar nedeniyledir.
3. Vergi mükellefleri sistemde TCK veya Vergi NO ile tanımlanıyor ünvanla değil. BA BS formları ile ilgili olarak yapılan düzenlemelerde Vergi No doğru ancak ünvanda hata varsa ve % 10'u aşmayan matrah farkları varsa bunlara ceza kesilmeyeceğine dair düzenleme de var.

Tüm bunlara bakarsak beyanname programının size mükellefi yanlış bildirdiğinize dair bir uyarısının olmasını bekleyemeyiz. Ancak var yada yok olduğu ikazını yapabiliyor.

Ben olsam bir dilekçe yazar altına bir döküm yapar ve durum için doğrudan vergi dairesine başvuruda bulunurum. Cevap versinler sonra ne yapılacağına karar verilebilir.

Ba-Bs cezalarının kaldırılması bu aralar gündemde diye biliyorum. Düzeltme vermeden bekleyin derim.

Sayın SerhanSerhan,

Sattığınız mallarla ilgili KDV iadesi alan firma varsa yada bu firmaların böyle bir bağlantısı varsa biran önce söylediğim yönteme başvurun derim.

Sayın SerhanSerhan,

Sattığınız mallarla ilgili KDV iadesi alan firma varsa yada bu firmaların böyle bir bağlantısı varsa biran önce söylediğim yönteme başvurun derim.

Üstat evet vergi numarası hatalı verilen firma kdv iadesi alıyor ancak ilgili ayların kdv iade özet raporunda çıkmadı durum
İnanın bu memlekette kendin kendini ihbar etmiş olursun bu sebeple bekleyeceğim bulunursa aynen sizin dediğiniz gibi önce vergi dairesine müracat edeceğim yok olmadı mahkeme dava tüm gücümle dava üstüne dava açacağım bu adaletsizliğin artık durması gereklidir

Serhan Bey merhaba; aynı durumla suanda ben karşı karşıyayım. 2015 yılında 8 adet 2016 yilinda 5 adet bs formu vergi kimlik no muhasebe programindan kaynakli hatalı gönderilmiş. Konuyu dün farkettik. Sizin durum nasil sonuçlandı? Iletisime gecebilirmiyiz?

Üstat düzeltme zaten vermem maliyenin yazısını bekler düzeltir ve mahkemeye giderim
Ayrıca ulaşabilirsem Yahya Arıkan la görüşeceğim
Teşekkürler

Serhan Bey merhaba; aynı durumla suanda ben karşı karşıyayım. 2015 yılında 8 adet 2016 yilinda 5 adet bs formu vergi kimlik no muhasebe programindan kaynakli hatalı gönderilmiş. Konuyu dün farkettik. Sizin durum nasil sonuçlandı? Iletisime gecebilirmiyiz?

A firmasının vergi no.sunu 1234 yerine 4321 yazdık diyelim.Bu durumda BaBs e-beyanname sistemi 4321 vergi no.sundan kontrol yaparak ünvanı getirmiyor mu?

Üstat şuan beklemedeyiz
Eğer ceza gelirse ya 6736 kanun gereği 1/4 ünü ödeyeceğiz yada mahkeme yolu ancak ben 1/4 ünü ödeyeceğim 6736 yasa olmasaydı kesin mahkemelik olacaktım Anayasa ya kadar gidecektim
Geçmiş olsun

A firmasının vergi no.sunu 1234 yerine 4321 yazdık diyelim.Bu durumda BaBs e-beyanname sistemi 4321 vergi no.sundan kontrol yaparak ünvanı getirmiyor mu?
Maliye Ba gönderenin nosu Bs gönderenin nosunu eşleştirip adet TL uyuşmasını kontrol ederek açığı bulmaya çalışıyor. Siz yüklerken ise yazdığınız vergi no halen faal ve doğru bir nomu değilmi kontrolü yapıyor. Yazdığınız isim ile no sistemden doğrulama/kontrol yapmıyor.

Acilen örgütlenip ilgili yerlere çözüm için başvuru yapmalıyız değerli meslek mensupları.Form Ba-Bs cezaları gereğinden fazla ağır.Bu işe en kısa sürede çözüm bulmalıyız.Biz dile getirmezsek bu konu yıllardır olduğu gibi aynı yerinde duracak.