Bu Bağ-Kur No Olmayınca Hiçbir Şey Yapamıyorum

Arkadaşlar 4 ekimde başvurumu yaptım isteğe bağlı olarak (bağ-kur), memurda bana 5 kasımdan itibaren sağlıktan yararlanabileceğimi söledi ve 5 kasım geldi çattı ben de hiçbir sorun çıkmasın diye primimi bir an önce yatırıp daha sonrada bağ-kurumun aktivasyon işlemini yapim dedim fakat bankaya geldiğimde primi yatırmak için bağ-kur no istediler.. internetten bakıyorum çıkmıyor sgk ya gidiyorum baktırıyorum çıkmıyor yani bu bağ-kur no olmayınca hiçbir şeyi yapamıyorum ne paramı yatırabiliyorum ne de aktif yapabiliyorum.. nasıl olacak bu iş anlamadım gitti.. var mı böle bi durumla bilgisi veya tecrübesi olan biri.. çok sinir bozucu çünkü..

Ynt: Bu Bağ-Kur No Olmayınca Hiçbir Şey Yapamıyorum

4 ekimde girmene rağmen SGK tarafından tescilin yapılmamış.SGK' ya giderek sağlık aktivasyonuna ihtiyacım var tescil işlemimi hızlandırırmısınız de tesciliniz yapılınca bağ nonuzda ortaya çıkacak.

sgk ya 2 kez gittim tam bunun gibi olmasada hala bağ-kur no ma ulaşamadığımı dile getirdim ama hala bi sonuç alamadım ne iştir anlamadım bağ-kur no olsa herşey çorap söküğü gibi gelecek ama niye bu kadar uzun sürdü anlamadım.. daha öncede memur posta ile eve gelicek demişti.. anlamadım gitti..

Henüz bir ayı yeni geçmiş.Bağkurda en kısa iş zaten bir ayda olur.Sabredin diyecem, ama mümkün değilse.

İsteğe bağlı bağkur bildirgenizi incelettirin.Elinizde olan kayıt numarası ile, bir sorun vardır büyük ihtimal, yada eksik vardır.
Onların eksiği bildiren yazıyı size göndermeleri de sürenin uzaması demektir.

Kolay gelsin.

ZİNDAN ' Alıntı:
Henüz bir ayı yeni geçmiş.Bağkurda en kısa iş zaten bir ayda olur.Sabredin diyecem, ama mümkün değilse.

İsteğe bağlı bağkur bildirgenizi incelettirin.Elinizde olan kayıt numarası ile, bir sorun vardır büyük ihtimal, yada eksik vardır.
Onların eksiği bildiren yazıyı size göndermeleri de sürenin uzaması demektir.

Kolay gelsin.
Teşekkürler, Yani herşey doğru ve eksiksiz olsa bile gecikmesi normal olabilir mi diyorsunuz, yani 1 aydan uzun süreyi bulması olağanmıdır diyorsunuz?

Evet.Sözkonusu kuruluş bağkur ise kesinlikle Evet.

güya her işlemde tc no kullanılacaktı ama ne diyelim zaten onu başarabilseler bağkur ssk emekli sandığı diye kavramlar tarih olurdu ya neyse allah sabır versin ::)