Bu dönem kaç kişi smmm oldu.?

bu dönem kaç kişi smm oldu?

• smmm olanlar

Kullanılan: 0 0.0%
  • smmm olamayanlar

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: Bu dönem kaç kişi smmm oldu.?

en sıze katılmıyorum...belge bir ölçüdür;belgesiz muhasebede departmanlarında çalışmanın hiçbir anlam ifade etmez.ve etmıyecektırde..
hep şu örneği verıyorum...muhasebe işi ile uğraşan, belgesiz insanlar,arabayı ehliyetsiz kullanmaya benzer...muhasebenin ehliyetide ruhsattır.
belgenın hakını vermek bizler düşüyor,
eğer ıngılızce biliyorsanız,mevzuat biginiz iyise,tipinize,giyinmenize özen gösterıyorsanız, bu meslekte cok farklı yerlerde olursunuz..
bunlardan yoksunsanız,10 m2 ofisinizde,tek başınıza,fiş giren mahalle muhasebecısı olur,50 liraya defter tutarsınız..
şeçim sizlerin???

elbette katılmayabilirsin. Benim sözlerim Tanrı kelamı değil :)

Ruhsatın ölçü olma özelliği yok.Kurumsal şirketler dışında muhasebe ve finans müdürlerinin çoğunun hala smmm ruhsatı yok. Çevreyi ve ortamı oluşturmuşlar.Sınava girseler belki de ruhsatı alamayacaklar.Yeni mezun bir öğrenci hiçbir tecrübesi olmadan bu ruhsatı alabilir.Sonrada tecrübem yok .Düşük ücret alıyorum. Ruhsatın hiçbir getirisi olmadı ,diye yakınır
Türkiye 'de Ruhsatın 'ölçü olabilmesi' için birkaç kuşak geçmesi gerekir.Tabi bizlerin ne yapacağı da önemli! Belki de bizden sonraki nesiller de aynı durumlardan şikayet edecekler.Burası Türkiye hiç belli olmaz.

stajyerzade ' Alıntı:
elbette katılmayabilirsin. Benim sözlerim Tanrı kelamı değil :)

Ruhsatın ölçü olma özelliği yok.Kurumsal şirketler dışında muhasebe ve finans müdürlerinin çoğunun hala smmm ruhsatı yok. Çevreyi ve ortamı oluşturmuşlar.Sınava girseler belki de ruhsatı alamayacaklar.Yeni mezun bir öğrenci hiçbir tecrübesi olmadan bu ruhsatı alabilir.Sonrada tecrübem yok .Düşük ücret alıyorum. Ruhsatın hiçbir getirisi olmadı ,diye yakınır
Türkiye 'de Ruhsatın 'ölçü olabilmesi' için birkaç kuşak geçmesi gerekir.Tabi bizlerin ne yapacağı da önemli! Belki de bizden sonraki nesiller de aynı durumlardan şikayet edecekler.Burası Türkiye hiç belli olmaz.

cok doğru soyledınız,kurumsal şirketlerde maalesef bu belgenın onemını kavrayamadılar..ama 2013 te onları görürürmm..
be belgeyı almak sart..ben muhasebeden ekmek yıyecem dıyorsanız,tuhsatı almak zorundasınız..

Tüm sektörlerde başlangıç ücretlerinde pwc 'nin yaptığı bir araştırma var. hukuk, iş geliştirme, bilgi işlem ve AR-GE konularında çalışacak kişiler en yüksek ücretleri alıyor.

endüşük ücretleri de 4 dilde bilse maalesef ....

odaklanacağınız konu 'ücretler' olursa hayal kırıklığı yaşarsınız. Yada meslek değiştirmeniz gerekir.
2013 açısından umarım öyle olur.

Sayın stajyerzade, forumun güzin ablası, bize ne iş yaptığınız, muhasebe biliminin hangi dalında faaliyet gösterdiğinizi söylerseniz, biz de bütün bunları tecrübelerinize dayanarak yazdığınızı düşünürüz.

dediğim gibi 2013 yılında türk ticaret kanunu ıle ufrs artık farz olucak..entegre olan muhasebecı kazanır,artık (kasa fişi girmek..v.s)angarya artık olmayacak tabıı ki 10 yıl içersinde gerçekleşebilir bır durum...

stajyerzede dedıgı gibi en düşük ücretler genelde muhasebe departmanlarına verilir...
Türkiyede tanınan bir holding kuruluşunda muhasebecılere asgarı ücret verdiklerini gözümle şahit oldu..düşünebiliyormusunuz 650 lira maaş alan muhasebecı var bu memlekette....yanı para odaklı bir adamsanız muhasebecı son secenek..zaten bende 2013 yılında ttk dan bır sey cıkmazsa..
muhasebeyı bırakıcam,kendıme iş kurmayı düşünüyorum..

Muhasebeci düşük para kazanır ama aç da kalmaz.Az para kazanır ama yine de iş bulur.Birde bu açıdan bakın.Argeci heryerde çalışamaz.Yada her işletmenin bir avukatı yoktur.Ama en küçük işletmenin bile bir muhasebecisi olur.Ön muhasebe yapar vergi muhasebesi yapar maliyet muhasebesi yapar ama yapar.

Muhasebecilik öldürmez ama süründürür.

Arkadaşlar benim anlamadığım bu yeni Ttk dan ve ufrs'den ne gibi bir beklentiniz var, belgeyi alan herkes köşeyi mi dönecek yoksa :D bence işin ameleliği daha fazla artacak diye düşünüyorum, ama kazandığımız paralar yine kişinin kendini ne kadar değerde gördüğüne bağlı, yani kendimizi ne kadara pazarladığımıza bağlı,

SerbestMüşavir ' Alıntı:
Arkadaşlar benim anlamadığım bu yeni Ttk dan ve ufrs'den ne gibi bir beklentiniz var, belgeyi alan herkes köşeyi mi dönecek yoksa :D bence işin ameleliği daha fazla artacak diye düşünüyorum, ama kazandığımız paralar yine kişinin kendini ne kadar değerde gördüğüne bağlı, yani kendimizi ne kadara pazarladığımıza bağlı,

2013 mali müşavirlerin yılı olması gibi gözüküyor,herkese mi?hayır?
bir cok mali müşavir işi bile bırakabilir?
uluslarası raporlama yapabilen,cok ıyı excel ve cok ıyı ıngılızcesı olan bir RUHSAT sahıbı,en az 5 bin kapı açar...
ama belgesı olupta yukarıdakı vasıflara sahıp olamayan ise maalesef yok olup gidecektır...
bir bakıma kendı geliştiren adam için cok büyük bir fırsat olucaktır..
artık iş ilanlarına bakarsanız temel krıterleri görürsünüz...
1-RUHSAT
2-cok ıyı ingilizce(toefl ıspatlanmış)
3-cok ıyı excel bilgisi(excelden kastım toplama-çıkarma değil)
4-cok ıyı mevzuat bılgısı(standartları uygulayabilme)

artık iş ilanları yukarıdaki özelliklere göre eleman almaktadır.yanı belgenın yanında daha yapılacak 3 iş daha var??

paok83 ' Alıntı:
SerbestMüşavir ' Alıntı:

2013 mali müşavirlerin yılı olması gibi gözüküyor,herkese mi?hayır?
bir cok mali müşavir işi bile bırakabilir?
uluslarası raporlama yapabilen,cok ıyı excel ve cok ıyı ıngılızcesı olan bir RUHSAT sahıbı,en az 5 bin kapı açar...
ama belgesı olupta yukarıdakı vasıflara sahıp olamayan ise maalesef yok olup gidecektır...
bir bakıma kendı geliştiren adam için cok büyük bir fırsat olucaktır..
artık iş ilanlarına bakarsanız temel krıterleri görürsünüz...
1-RUHSAT
2-cok ıyı ingilizce(toefl ıspatlanmış)
3-cok ıyı excel bilgisi(excelden kastım toplama-çıkarma değil)
4-cok ıyı mevzuat bılgısı(standartları uygulayabilme)

artık iş ilanları yukarıdaki özelliklere göre eleman almaktadır.yanı belgenın yanında daha yapılacak 3 iş daha var??

mevzuata ok. diğerlerini abartma bürodaki adam ingilizceyi ne yapsın

paok83 mali müşavir olmayı iyice abartmış. ;D

phoboss ' Alıntı:
paok83 mali müşavir olmayı iyice abartmış. ;D

ben kurumsal şirketlerde çalışmayı kastetmiştim..
yoksa 10 m2 yerde muhasebe yapıcaksınız,ruhsatada gerek yok...:):):

öyle bişey var madem niye haber etmiyon paok83 kardeş, ruhsatsız nasıl yapıyoruz bu işi hemen söyle bakalım,

yıllarca özel sektörde belgesiz olarak muhasebe müdürü olarak çalıştım. Ve gördüğüm belgeli ve bilgisiz ukala denetçi ve müşavirlik yapan (teorik bilgilerini pratiğe aktaramayan) SMMM ler yüzünden belge almaya karar verdim (sağolsunlar) .Çalıştığım süre içinde belgeli yardımcı arkadaşlarım oldu. Bazılarına fiş girmeyi öğrettim. Artık belgem var. Değişen hiçbir şey yok. 10 m2 çok küçük ama şimdilik 30 m2 lik bir yerde büro açarak iş hayatıma farklı bir yerden devam edeceğim. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi, yaptığı işi severek yapması . Belgesiz olarak çalışan ama çoğu belgeliden daha fazla bilgiye sahip pek çok arkadaşım var. Yorulduk başardık belge sahibi olduk keyif aldık . Ama bu kadar ... daha fazlası yok hayat mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

yedigezegen ' Alıntı:
yıllarca özel sektörde belgesiz olarak muhasebe müdürü olarak çalıştım. Ve gördüğüm belgeli ve bilgisiz ukala denetçi ve müşavirlik yapan (teorik bilgilerini pratiğe aktaramayan) SMMM ler yüzünden belge almaya karar verdim (sağolsunlar) .Çalıştığım süre içinde belgeli yardımcı arkadaşlarım oldu. Bazılarına fiş girmeyi öğrettim. Artık belgem var. Değişen hiçbir şey yok. 10 m2 çok küçük ama şimdilik 30 m2 lik bir yerde büro açarak iş hayatıma farklı bir yerden devam edeceğim. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi, yaptığı işi severek yapması . Belgesiz olarak çalışan ama çoğu belgeliden daha fazla bilgiye sahip pek çok arkadaşım var. Yorulduk başardık belge sahibi olduk keyif aldık . Ama bu kadar ... daha fazlası yok hayat mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Sana tamamen katılmakla birlikte her ne kadar bilgi sahibi olsada bu işi yapacak kişinin ruhsat alması şart (malesef) ruhsat olmadan itibar yok

Piyasada belgesiz bilgili kişi sayısı çok fazla doğrudur çünkü onlar bizler gibi sınav stresi çekmeden bu yollardan geçmeden kestimeden hayatı beleşe getirmeye çalışan üstüne bir de ben senden daha tecrübeliyim ben mektepli değilim alaylıyım senden daha üstünüm havasında olanlar kusura bakmasınlar benim gözümde emek vermeyen bu belge için alın teri dökmeyen cebindeki son kuruşu harcamayan başkalarının üzerinde parazit gibi yaşayan kurumların cahil patronlarını ve yöneticilerini kullananan kişilere saygım yok belgeli kişilerin altında çalışmaya alışsınlar nasıl diplomasız doktorluk yapılmıyosa mahkemede avukatlık yapılmıyosa belgesiz muhasebe müdürlüğü veya büro sahibi de olunmaz belgesi olup büro açıp aç kalan eşine çocuğuna ekmek götüremeyen insanlar tanıyorum ama belgesiz kaçak korsan şerefsizce başkalarının düşkünlüğünden yararlanıp senin belgeni kullanalım ben sana para vereyim sende beni idare et diyen bir çok kişi tanıyorum şikayet edildiği halde sonuçta alınmıyo maalesef mesleğimize sahip çıkalım meslektaşlarımızı haklarımızı bir kaç çapulcunun eline bırakmayalım 3 kuruş fazla kazanmak için mesleği sadece ve sadece emek verip belge alanların icra etmesi için odalara baskı yapalım mükelleflerimizi bu konuda bilinçlendirelim ve bu ben belgesizim ama işi biliyorum diyenlerin duygu sömürüsüne kapılmayalım daha fazla saygınlık ve kazanç için belgelilere evet kaçağa korsana hayır !!!

yedigezegen ' Alıntı:

Belge almaya bu yüzden karar verdiysen(!) Yanlış anlama ama durumun çok vahim....
Smmm'likten anladığı sadece fiş girmek olan biri bile SMMMM ruhsatı alabiliyor.Bu çapta ve düşünce de olanlar piyasada malesef çoğunluktalar ve de asgari ücrete çalışmaya da razılar. Müşteri ve patron karşında hazır olda bekliyorlar.SMMM ruhsatı alsalarda müşavir değil muhasebeci olarak kalmaya ve de piyasa da değer verilmemeye devam ediyorlar.SMMM ruhsatı ' da onlara 'saygınlık' getirmiyor.