Bu döneme ait indirlecek KDV tutarının oranlara göre dağılımı tablosu hk.

Arkadaşlar kdv beyannamesinde Bu döneme ait indirlecek KDV tutarının oranlara göre dağılımı tablosu bölümünde alınan mal ve hizmete ait bedel kısımları kdv rakamına göre otomatik olarak hesaplanıyor. Bu radaki rakamların önemi nedir? ve nelere dikkat etmeliyiz. noter makbuzları ve telefon ft oluyor ve bunların matrahları farklı bununla ilgili sorun yaşarmıyız. yada neye göre yapmalıyız. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Bu döneme ait indirlecek KDV tutarının oranlara göre dağılımı tablosu hk.

Bunun asıl amacı mal ve hizmet alımlarınızı tespit etmektir. (kdv den matraha). Ancak buradan bir yere varılacağını düşünmüyorum. Özellikle alış faturalarında farklı kdv oranları varsa 191 hesabı detaylandırarak ayrı ayrı kayıt yapınız.

bende o şekilde yapıyorum 191 i ayrı ayrı açtım ama gider ve stoklarda farklı kdv oranları ve matrahları var. örnek noter gibi. arkadaşlara soruyorum. biz tabloda yazan rakamı tutturmaya çalışıyoruz falan diyorlar. bir türlü ne demek istediklerini anlayamıyorum.

kayıtlar doğru yapıldığı takdirde beyannamede otomatikman çıkan matrahlar zaten düzgün olacaktır. endişelenmenize gerek yok.

Mal alımlarımızı tespit etmek istiyorlarsa %0 lık alımların başı kel mi ? Kdv si yok diye mal yerine geçmiyor mu? Ama sattığımızda beyan edelim diye satır açmışlar. Peki ya onca alımlar

kesinlikle size katılıyorum. dediğim gibi telefon ve noter işin içine girinçe doğru olmuyor. ve kdv siz alımlar var giderler var. bu tablo bizi ne kadar bağlıyor. Bir türlü aklıma yatmıyor.

Bu tablo; ba bs deki beyan sınırı altında kalanları kümülatif olarak Tablo III ile bildirdiğimiz zaman önem arzetmekteydi.

KDV'siz mal ve hizmet alımları İndirilecek KDV'nin konusu olamaz. Bu nedenle de istenmez.