Bu Sınav Saçmalığına Dur Demeliyiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan leonard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bu Sınav Saçmalığına Dur Demeliyiz

Herkese selam, bende aynen sizlere katılıyorum ve diyorum ki :

Bu sınav kalksın, veya daha adil biçimde artık ösym mi yapar, kim yapar bilmiyorum
test usulü ve insanların değer yargılarından uzak gerçek bir puanlama ile değerlendirilmesini
istiyorum. Mesaj sahibinin dediği gibi alakasız abuk subuk sorular yerine gerçekten sahip olmamız gereken
mesleki bilgilerin sorulması ve bilgilerimizin yeterliliğinin tam olarak isabetli bir biçimde ölçülmesidir.
Normalde bunların da olmaması gerekir ama ne yazık ki bu sonuçlara bile muhtaç kalıyoruz.
Birde sınavlarda şaşırtıcı sorulara karşıyım, adam gibi soru sorup cevap isteyeceklerine tersten sorular sorup
sözde kişilerin algılarına bakacaklar bu da çok yanlış. Soracak öyle güzel sorular var ki yeterki iyi niyetli olup
bunu istesinler.

Bizler de haklarımızı aramalıyız, hoşçakalın

bu staj (sınav) girdap, girdapta mehtap

o kadar çok uğraştım ki bu meslekten ezme zihniyetinin yanlışlığını anlatmak için ne yaptıysam yaranamadım. demek zihniyetin kökeni odaya ya da turmob a ya da bu meslek camiasına dayanıyor. ne kadar yazık ne kadar ....... "bu meslek girdap odam, girdapta mehtap odam, feleğin bir suyu vaar, su değil kezzap odam, stajyerin harcı zulüüüm, stajyerin burcu ölüüüm, feleğe dayandım odam, öldüm de uyandım odam, öldüm de uyandım "

arkadaşlar bu sınav işinden çok kişi ekmek yiyor. öyle kolay kolay bırakmazlar. odada satılan kitaplar o kadar özensiz ki ama sorular ordan çıkıyor diye herkes alıyor. örneğin maliyet muhasebesi kitabı yurdakul çaldağ. sokakta görseniz yüzüne bakmazsınız çünkü çok hata var ve sistematiği yanlış ama sorular ordan çıkıyor.
kitap yazanlar ekmek yiyor.
sınav sorularını hazırlayanlar ekmek yiyor.
sınavı hazırlayan tesmer ekmek yiyor.
adliyeden sicil kaydı alıyorsunuz orası bile ekmek yiyor.
bunlar saymakla bitmez arkadaşlar.
herkesin ekmek yediği ve sınırsız rantın döndüğü bu ortamda sizce ne kadar şansımız var. toplu iğne ucu kadar varsa bile ben sonuna kadar varım diyorum ama oda o kadar paragöz olmuş ki sistem o kadar parayla döner olmuş ki...
yakında bedelli müşavirlik bile verir bunlar.
ayrıca şöyle de bir durum var.
üstadlarınızdan duymuşsunuzdur belki zamanında mali müşvir açığını kapatmak için sebil gibi dağıtmışlar belgeyi. kpss den 60 alanın stajını başlatmışlar mesela. bundan dolayı şu anda piyasada maalesef ki bu mesleğii haketmeyen mali müşavirler var. bilgi yok, görgü yok, edep adap yok. bunların kazandığı hakkı ellerinden alamazsınız. ha ben olsam sistemi toptan değiştirirdim. mevcut mali müşavirleri sınava sokardım çoğu dökülürdü böyle olunca da piyasada kaliteli meslek mensupları kalırdı sadece. ama ütopik bir düşünce tabi ki bu.

nihayetinde çalıştığım şirket zorunlu tuttuğu için stajı başlattım ve temmuzda da bitirme sınavına giriyorum. normalde bu şartlarda odanın sadece önünden geçerdim arkadaşlar bunda iddialıyım.

bitirme evraklarında bize o kadar eziyet ettiler ki burda anlatsam sayfalar sürer. onun için sistemin değişmesini kimse benden çok isteyemez ve burda bir hareket başlayacaksa ben de varım dioyum..

herkese kolay gelsin.

tek ders sınav giriş ücreti 60,00 YTL. 3.000 kişi terk dersten kalsa ( 60,00 x 3.000 = 180.000 YTL) Yarışmacı Tesmer :
Hamdi Bey in teklifi 180.000 YTL
Acun Sorar : Hamdi Beyin in 180.000 YTL lik teklifine varmısın yokmusun
Tesmer : VARIM.....

ohh ohh güzel para... Yiyiniz içiniz ve tatillere gidiniz.