Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

gursoyorman

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ağu 2006
Mesajlar
121
Konum
İstanbul
Kamu Gözetimi,Muhasebe ve Denetim Standartları kurulunun kurulması ile SPK,BBDK ve diğer kuruluşlarda olan Lisans verme yetkisi de ortadan kalkmış oluyor.
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

Acaba bir sonraki sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler ne zaman açıklanabilir ?
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

Henüz kurul bağımız denetim ve bağımsız denetçilerin yetkilendirilmesi ile ilgili bir düzenleme yapmadı. Netice itibariyle henüz birşey belli değil
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

Hisse senetleri borsada işlem gören şirketler için (sınavı spk yapsa da yapmasa da) muhakkak bir sınav olacaktır.
Kamu gözetim kurumu daha personel ilanı verecek. Sınav yapacak ve de kadrosunu oluşturacaktır. Bu işlemler en az 6 aylık bir süre alacaktır.Ayrıca 660 sayılı khk dava konusu olmuştur.Bu nedenle tahminim spk , kamu gözetim kurumu koşulları açıklamasını beklemez ve de en azından şu an görünen bir bağımsız denetim lisanslama sınavı daha yapar.
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

660 var olduğu sürece SPK bağımsız denetim sınavı açamaz.
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

Kamu gözetim kurumu spk 'ya hisse senetleri borsada işlem gören şirketler için muhtemelen bir bağımsız denetim lisanslama sınavı yapma yetkisi verecektir. Eğer kamu gözetim kurumu sınav yaparsa bağımsız denetim şirketinde çalışma koşulunu yerine getirenler dışındakilere muafiyet vermek yerine sadece spk 'nın geçilen 3 modülüne muafiyet verip kendi sınavında modül sayısını arttırabilir.Ya da tümünü muaf sayabilir.(O da belli haksızlıkları beraberinde getirecektir).Bağımsız denetim şirketinde çalışmayan ve de 1 yıl içinde spk lisansı alanlara kanımca kamu gözetim kurumu sınav yaparsa muafiyet vermeyecektir.Sınav modülünü artırarak spk 'dan geçilen modüllere muafiyet verecektir.)
Tabi şartları nasıl belirleyecekler yakın zamanda göreceğiz.
 
Ynt: Bu sınav SPK nın düzenlediği son sınavmı?

cümlenize bir anlam veremedim. Biraz açabilirmisiniz.
Tşk.ler
Kamu gözetim kurumu spk 'ya hisse senetleri borsada işlem gören şirketler için muhtemelen bir bağımsız denetim lisanslama sınavı yapma yetkisi verecektir.Ayrıca 1 yıl içinde spk lisansı alanlara kanımca kamu gözetim kurumu sınav yaparsa muafiyet vermeyecektir.Tabi şartları nasıl belirleyecekler yakın zamanda göreceğiz.
[/quote]
Slm. Ayrıca 1 yıl içinde spk lisansı alanlara kanımca kamu gözetim kurumu sınav yaparsa muafiyet vermeyecektir.
 
Üst