Gönderdiğim yazı
Gönderilenler :
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected] ,
[email protected]
Sayın yetkili,
3 - 4 Temmuz 2010 tarihinde yapılmış olan SMMM yeterlilik sınavlarının sonuçları ;
16.01.2005 tarih ve 25702 sayılı resmi gazetede yayımlanan Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinin, Sınavların Değerlendirilmesi başlıklı 17. maddesinde Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren iki ay içinde Odalarda ilan tahtasına asılmak suretiyle ilan edilir. Hükmü bulunmasına rağmen Tesmer tarafından henüz açıklanmamıştır. Gün itibariyle tarih 06.09.2010 olmuştur.
İlgili yönetmelikte, Yönetmelik hükümleri Birlik başkanı tarafından yürütülür hükmü bulunduğundan bu maili size yazmak durumunda kaldım. Yönetmelik hükümlerimiz açıkça ihlal mi ediliyor? Yoksa şahsen ben gün hesaplamasında bir yanlışlık mı yapıyorum? Yoksa kendi kurumumuz kendi yayımladığı yönetmeliğin maddelerini kendisi mi ihlal ediyor.
Sizler tarafından bilgilendirilmeyeceğimizi biliyoruz çünkü bizi umursamadığınızın farkındayız. Bu konu hakkında hiç bir oda, Türmobun internet sitesi veya tesmerde en küçük bir bilgiye malesef rastlayamadık.
Tesmeri aradığımızda azarlanıyoruz.
Bu konular hakkında çok üzüntü içerisindeyim.
Bilgilerinize sunarım.
ALDIĞIM CEVAP.
Sayın ....
Yakınmanızda haklı olduğunuzu paylaşıyorum. Ancak, meslektaşlarımızın herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmamaları için titiz bir değerlendirme ve irdeleme
yapıldığından sonuçların açıklanmasının çok kısa bir süre geciktiğini öğrendim. Umuyorum bu heyecanlı bekleyişiniz olumlu sonuçlanır.
Bayramınızı kutlar, iyi dileklerimi sunarım.
Prof. Dr. Tuğrul Tüfekçioğlu
TURMOB Yönetim Kurulu Üyesi
Not: Bu yazımdan alıntı yaparak foruma bir şey yazmayınız. Çünkü siz okuduktan sonra silmek düşüncesindeyim. Kendimizi afişe etmeyelim meslektaşlar. Hassasiyet gösterdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim