personel maaş programı

Bunun Cezası Var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
Firma açıldığından beri bölge çalışma numarası alınmamış. 4-5 yıllık bir süre zarfında işçi giriş çıkışlarında ek-1 ek-2 verilmemiş. Şu anda bölge çalışma numarası alınırsa cezası var mıdır?

kanunen vardır. ama bölge çalışma müdürlükleri esnek davranabiliyor.

Sayın nane konuya biraz daha açıklık getirmeniz mümkün mü? ne kadar esnek davranabilir? Yaşanmış bir örnegi var mı ? Tesekkür.

Sayın Acziyet, ben Ek-1'leri 1 gün geç gönderdim. Ceza geldi. Bilgilerinize sunarım. Göndermeden önce bir daha düşünün derim. Teşekkürler.

daha önce hiç göndermediyseniz bence hiç göndermeyi denemeyin ben yıllardır bölge çalışmaya evrak vermiyorum çevremdekilerinde vermediğini biliyorum.mantıkende aslında gereksiz bir işlem gibi geliyor bana ssk'ya bu tür belgeler veriliyor bölge çalışmanın bunu ssk'dan temin etmesi lazım aslında Türkiyedeki diğer vergi kanunları gibi buda saçma kağıt israfından başka hiçbirşey değil

sy gokhan64 sizin işyerlerinde çalışırken ayrılanlardan hiç biri bölge çalışmaya şikayette bulunmadı herhalde :?:
devlet pek yakalamaya çalışmaz ama yakaladımıda paçanı kurtaramazsın. :lol:

Merhabalar,

Benim de öyle bir firmam vardı. Yıllar sonra ,geçen yıl (2005 ) Bölge çalışma numarası aldım. Çalışan başına , yanlış hatırlamıyorsam ,70 ytl kadar bir ceza almışlardı. Eğer fazla çalışan yoksa, az bir ceza ile numarayı almanı tavsiye derim.

Saygılar,