Büro Açtım Fakat Moralim Bozuldu Desteğe İhtiyacım Var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
haklısınız cinsiyet konusunda. ofiste 13 yıl çalıştım hayatımın en büyük hatalarından biriymiş size değer vermeyen biriyle çalışmak. beni yıllarca ortaklıkla oyaladı 3 kuruş maaş verdi. o dönemde çok güzel şirketlerden güzel teklifler geldi gitmek istedim göndermedi beni. sonrasında çocuğa bakacak biri olmayınca o sırada eski elemanda iş arıyorum diye arayınca anında benden vazgeçti. velhasıl hem şansızlık hepppp.

Üstat baştan dediğim gibi çok yanlış zamanda yanlış ülkede muhasebe işi yapıyorsunuz. Devir değişti artık. Dünyada inovasyon yazılım ve robotik alanlarda çığır açılırken bizim nadide ülkemizde meyva sebze pirim yapıyor. Sizin yerinizde olsam büroyu kapatıp manav açardım. Amaç para kazanmak değil mi zaten aksi durumda işiniz çok zor.

merhaba arkasaşlar,

13 yıllık ofiste çalışma deneyimimden sonra, bebeğim olduğundan dolayı ayrılmak zorunda kaldım. çalışmaya alışkın ve muhasebe mesleğini seven biri olarak tek mükellefle ofis açtım. 1 yıl olucak 3 mükellefim var şuanda. ve haber beklediğim ve kesin gelicek gözüyle baktığım 3 mükelleften de olumsuz cevap aldım. bir tanesi sebebi büyük ihtimalle e birliğe girdiğim sözleşmelede yazan rakamı talep ettiğim için. diğerleri de öyledir büyük ihtimalle moralim çok bozuldu. resmen ağladım. çevremde çok geniş değil, gelecek olan defterler de gelmeyince yıkıldım. istemesemde ofisi kapatmayı bile düşünüyorum. aranızda benim gibi yaşayıpta sonrada mükellefleri artan var mı? bu konuda biraz cesaretlenmeye ihtiyacım var.

benimde size benzer bi hikayem var... 2 tane mükellefim var ve eski çalıştığım smmm ofisinin bir firmasına da danışmanlık yapıyorum buda bana yetiyor .
ama arada defter gelse hiç fena olmaz.
kadın olmak hele de yalnız büro açmak çok mantıklı değil bi ortağın veya yakının olmalı sırtını dayayacak ... madii anlamda demiyorum iş anlamında artık insanlar karşılarında tek kişi görmek istemiyorlar.

eyser hanım son durumunuz nedir?
ben şuan stajyerim,bir bayan olarak ben de ruhsattan sonra ofis düşünüyorum lakin korkularım var hem sizin hem yorumların üzerine..

ben şuan stajyerim,bir bayan olarak ben de ruhsattan sonra ofis düşünüyorum lakin korkularım var hem sizin hem yorumların üzerine..

Ruhsat almadan kesinlikle yabancı dilde öğrenin üstadım.Büyük şirketler de dolar bazında maaş alan çok mali müşavir kadın gördüm.Rahatları ofise göre de çok çok iyi.NE tatile ne yakıta para veriyorlar.Yabancı şirketler de kadın erkek ayrımı olmuyor.İşveren için önemli olan tek şey işini yürütecek kapasite de meslek mensubuna sahip olması.

büroculuğu tavsiye etmem meslek iyi fakat plansız malimüsavir çıkartılması sebebiyle kusura bakmayın ama pazardaki rekabete döndü saygı sevgi hiç bişey yok müşterisini alsın diye meslektasını kötülüleyenmi ararsın ücret almadan tutarım diyenimi dahada kötüye gidiyoruz

Ruhsat almadan kesinlikle yabancı dilde öğrenin üstadım.Büyük şirketler de dolar bazında maaş alan çok mali müşavir kadın gördüm.Rahatları ofise göre de çok çok iyi.NE tatile ne yakıta para veriyorlar.Yabancı şirketler de kadın erkek ayrımı olmuyor.İşveren için önemli olan tek şey işini yürütecek kapasite de meslek mensubuna sahip olması.

o büyük yabancı şirketler malesef ''tesettürlü'' kadın almıyor..sorun orada işte.en basitinden babamın eski muhasebecisiyle bir telefon görüşmesi yaptık.kendisi smmm,karısı ymm kızı smmm ve Ankara'da danışmanlık şirketleri var.Bir çok da çalışanları...telefonda bir çok kez görüştük(farklı şehirlerdeydik),şartlarda anlaştık lakin nerden duyduysa kapalı olduğumu öğrenmiş ve telefonda direkt yüzüme söyledi.''Biz kapalı bayan çalıştırmıyoruz,zaten firmalarda buna pek sıcak bakmıyor,sen büroya yönel...''
İngilizce öğreneceğim inşallah.bu durum öğrenmemem için bahane olamaz.Lakin bir de gerçekler var.
kendi büromu açıp,bol bol kendimi geliştirmek için uğraşacağım.İngilizcem zaten var biraz,kpss vs derken ara verdim biraz malesef ama tekrar başlayacağım.

bu arada ben de buradan genel bir soru sormak isterim,mali müşavirim iyi ve elinden geldiğince her şeyi bana öğretmeye çalışan biri. Büro açmayı düşünüyorsan şimdiden mükellef bulmalısın diyor.
ben çevremden bir kaç kişi buldum işletme defteri de olsa.belki bu süreçte(2 yıl) uğraşırsam daha da bulurum lakin bulduğum mükellefleri,mali müşavirimin üzerinden tutup,ruhsatımı alınca üzerinden alabilmem sıkıntılı mı olur acaba? böyle yapan stajyerler var mı? riski var mıdır ya da avantajlı mıdır?

Hala durum aynı bir tane artış yok ve her geçen gün canım daha çok sıkılıyor. kooperatif kuruluşu vardı çok heveslenmiştim. bugün yine duydum ki kuruluşa gidiyorlarmış yarın :( mükellefin kardeşi dükkan açtı bana vermediler. kadınım ve yaşıma göre küçük gösteriyorum diye tecrübesiz sanıyorlar galiba. baştan muhasebeci lazım deyip yokluyorlar sonra yapabilirmisin ki deyip defteri başkasına veriyorlar. hatta bir firma sahibine kartımı uzatmıştım. senin ne kadarlık bilgin var ki dedi düşünün. burada forumlarda yazılanları okuyorum hikayesi bana benzeyipte başarılı olan var mı diye. hevesim kırılıyor. okuyarak gaza gelip biraz daha çabalamak istiyorum.

Hala durum aynı bir tane artış yok ve her geçen gün canım daha çok sıkılıyor. kooperatif kuruluşu vardı çok heveslenmiştim. bugün yine duydum ki kuruluşa gidiyorlarmış yarın :( mükellefin kardeşi dükkan açtı bana vermediler. kadınım ve yaşıma göre küçük gösteriyorum diye tecrübesiz sanıyorlar galiba. baştan muhasebeci lazım deyip yokluyorlar sonra yapabilirmisin ki deyip defteri başkasına veriyorlar. hatta bir firma sahibine kartımı uzatmıştım. senin ne kadarlık bilgin var ki dedi düşünün. burada forumlarda yazılanları okuyorum hikayesi bana benzeyipte başarılı olan var mı diye. hevesim kırılıyor. okuyarak gaza gelip biraz daha çabalamak istiyorum.
Moralinizi bozmayın. Sizin başarılı dediğiniz meslektaşlarınız sizce aynı yolları geçmeden , en tepeden mi başladı ki?
Kolay bir yol değil yolunuz ama düşünün bugüne geleb,lmek için bugüne kadar ne zorluklar yaşadığınızı, ama geçti değil mi o günler?
ileride de bugünleri yaşadığınızı hatırlayarak devam edeceksiniz eminim.

Moralinizi bozmayın. Sizin başarılı dediğiniz meslektaşlarınız sizce aynı yolları geçmeden , en tepeden mi başladı ki?
Kolay bir yol değil yolunuz ama düşünün bugüne geleb,lmek için bugüne kadar ne zorluklar yaşadığınızı, ama geçti değil mi o günler?
ileride de bugünleri yaşadığınızı hatırlayarak devam edeceksiniz eminim.[

umarım dediğiniz gibi olur ama ben bu şartlarda pek devam edeceğimi sanmıyorum :((
3 müşterim vardı sabah aradı biri kapatıcağız dedi mükellef sayısı artacağına düştü.
önerileriniz var mı arkadaşlar nasıl artırabilirim?

ileride de bugünleri yaşadığınızı hatırlayarak devam edeceksiniz eminim.[

umarım dediğiniz gibi olur ama ben bu şartlarda pek devam edeceğimi sanmıyorum :((
3 müşterim vardı sabah aradı biri kapatıcağız dedi mükellef sayısı artacağına düştü.
önerileriniz var mı arkadaşlar nasıl artırabilirim?

Öyle bir önerisi olan bir,bunu kendisine uygulardı iki, eğer gerçekten iyi bir öneri ise niye sizle paylaşsın. Mantıklı olun. olay sizde. Siz bulacaksınız. Ama şunu da unutmayın anladığım kadarıyla tek başınasınız. kadın ve erkek olmanız fark etmez sonuçta her işi yapamazsınız. Öncelikle iyi olduğunuz alanlara odaklanın (sgk vergi) eksik olan taraflarınız için destek alın gerekirse ortaklık yapısında çalışın ama tek kalmayın. Mesela son kooparatif işinde başarısızlığınız düşünün ben de olsam tek başına çalışan adama iş verene kadar kurumsal kimliğe sahip bir oluşuma giderim hatta daha fazla bile ödemeye razıyım Şunu da unutmamak lazım sen bir aç geresini Allah verir. yok öyle bir şey dostum üzerinde çalışmazsan nasıl daha iyi yaparımı düşünmezsen hiç bir şey değişmez öyle sihirli değnek yok.

önerileriniz var mı arkadaşlar nasıl artırabilirim?[/QUOTE]
Daha fazla zarar etmeden şirkete geçin üstadım.Her zaman söylerim kadın meslek mensupları için şirket her zaman çok iyidir.şirket her ihtiyacınızı karşılar.Şirketi kendinize bağladıktan sonra ofis açabilirsiniz.Aylık 3-5 Bin TL yi garanti etmeden sakın ama sakın ofis açmayın.Bizim iş esnaf dükkanı değil.Kimse rastgele gelip mal alır gibi defter tutturmaz.

Daha fazla zarar etmeden şirkete geçin üstadım.Her zaman söylerim kadın meslek mensupları için şirket her zaman çok iyidir.şirket her ihtiyacınızı karşılar.Şirketi kendinize bağladıktan sonra ofis açabilirsiniz.Aylık 3-5 Bin TL yi garanti etmeden sakın ama sakın ofis açmayın.Bizim iş esnaf dükkanı değil.Kimse rastgele gelip mal alır gibi defter tutturmaz.
Ek olarak şirkette çalışırken ingilizce,ihracat maliyet ve finansal tablo analizi gibi branşlara da ilgi gösterin.Kendinizi geliştirin.Meslek artık bozuldu üstadım.Ya en tepe de olacaksınız ya da en altta itibarınızı hiçe sayıp 50-100 tl e defter tutacaksınız.Başka bir alternatif yok.

Sabredin hocam,insallah hersey sizin?icin daha guzel olur.Malesef ataerkil bir toplum olusumuzun gizil sonuclari...ne kadar kadinlarin is hayatina gecis sureci desteklense dahi icten ice bi guvensizlik var.tabi nasip isi var bir de.bir kac smmm bayan arkadasla gorustum..cogu 1 2 sene bos durduktan sonra 30 defterin uzerine cikmis.ustelik bir kaci ofisi tanidik olmayan baska sehirlerde acmasina ragmen..
Ondan aldigim tavsiyeler suydu.size de iletmis olayim."bos gecen bu surecte ofise kapanmadim.ilgimi cekecek derneklere katildim,oda faaliyetlerinde aktif olmaya calistim,gonulluluk gerektiren islerde aktif oldum,kuaforum,kiyafet aldigim yerlerde bir sekilde samimi oldum,laf lafi acti kiminin isi dustu geldi..." vs seklinde aciklamalar yapti.mantikli da geldi.sanirim kadin girisimcilerle ic ice olmak gerek ozellikle.
Sabredin.insallah degecek..

Çok doğru,harekette bereket vardır.
Sonra çay bize bir gerçeği daha öğretti; Bekleyen her şey soğur,acırve bayatlar.M.Deveci

uzun aradan sonra yazıyorum.
bu işlerde gördüğüm hep aynı hikaye.hayatta tek realite paradır.para kazanamazsanız mutlu olamazsınız.
maalesef meslektaşlarımızın en büyük problemi sadece bürolarda çalışmaları,büroda çalışmak adama hiçbir şey katmaz.
hayat 4 duvar arasında geçer.birde açık öğretim mezunu iseniz,hepten dünyaya kapatmışsınızdır kendinizi.
benim görüşüm bu mesleğe şirketlerde çalışmak.sadece muhasebeye odaklanmamak.ikili ilişkiler geliştirmek.
iş işleyişini öğrenmek.
bende genç görünüyorum.başımdan bir olayı anlatayım;bir müşteri aldım işletme defteri aralık ayında.
beni görünce sen baya gençsin bizim işi yapabilecekmisin dedi.direk söylediğim holdingmi kuruyorsun.
peşine de seninki iyi cesaret bu zamanda işyeri açıyorsun.
neyse bu mükellef 2 hafta önce kapattı.
bende 1 mükellefle açtım büromu bu arada

uzun aradan sonra yazıyorum.
bu işlerde gördüğüm hep aynı hikaye.hayatta tek realite paradır.para kazanamazsanız mutlu olamazsınız.
maalesef meslektaşlarımızın en büyük problemi sadece bürolarda çalışmaları,büroda çalışmak adama hiçbir şey katmaz.
hayat 4 duvar arasında geçer.birde açık öğretim mezunu iseniz,hepten dünyaya kapatmışsınızdır kendinizi.
benim görüşüm bu mesleğe şirketlerde çalışmak.sadece muhasebeye odaklanmamak.ikili ilişkiler geliştirmek.
iş işleyişini öğrenmek.
bende genç görünüyorum.başımdan bir olayı anlatayım;bir müşteri aldım işletme defteri aralık ayında.
beni görünce sen baya gençsin bizim işi yapabilecekmisin dedi.direk söylediğim holdingmi kuruyorsun.
peşine de seninki iyi cesaret bu zamanda işyeri açıyorsun.
neyse bu mükellef 2 hafta önce kapattı.
bende 1 mükellefle açtım büromu bu arada

Bence kapat hocam buro müro mu kaldı. Aç bi manav bak ne güzel para kazanırsın!

Arkadaşlar merhaba,
Bende de çok fazla mükellef yok, fakat kendi işimi döndürebileceğim kadar portföyüm var, tek tük defteri olan arkadaşlarla en azından ofis giderlerini paylaşmak isterim. Portföy oranında hisse paylaşımıda yapabilirim. Şirketim A.Ş., ofisim mevcut. İlgilenen arkadaşlar mail istanbuldenetim10@gmail.com

Arkadaşlar merhaba,
Bende de çok fazla mükellef yok, fakat kendi işimi döndürebileceğim kadar portföyüm var, tek tük defteri olan arkadaşlarla en azından ofis giderlerini paylaşmak isterim. Portföy oranında hisse paylaşımıda yapabilirim. Şirketim A.Ş., ofisim mevcut. İlgilenen arkadaşlar mail istanbuldenetim10@gmail.com

yeriniz nerde hocam?