C2C - Sozlesme - Vergi

Üyelik
30 Ocak 2012
Mesajlar
6
Iyi gunler,

Yeni bir e-ticaret firmasi kurma asamasindayiz ancak bir konuda cevap bulamadik. Websitemiz uzerinden sahsin verdigi hizmeti diger bir sahisa yonlendirip aracilik yapacagiz, yalniz bu kisiler sahis olduklari icin fatura kesememis olacaklar. Gittigidiyor'da da bu sozkonusu aslinda, tum para bizim hesabimiza girecek onay alindiktan sonra komisyon kesilip kalan kisim karsi tarafa aktarilacak. Sorunumuz bu paranin tamami firmanin hesabina giris cikis yaptigi icin firma olarak bizim sadece aldigimiz komisyonun vergisinden sorumlu olmamizi sozlesmede aciklayarak mi saglayabiliriz veya nasil bir sistem izlenmelidir ?

Saygilarimla
 
Ynt: C2C - Sozlesme - Vergi

Siz komisyonculuk yapmaktasınız, bu olayı sözleşmede belirtmeniz gerekmektedir.
 
Ynt: C2C - Sozlesme - Vergi

TEsekkurler, peki sadece sozlesmede belirtmek yeterli midir baska gereken birsey var mi acaba ?
 
Ynt: C2C - Sozlesme - Vergi

Sözleşmede belirtiniz, ayrıca bu sözleşmenin bir örneği ile vergi dairesine başvurarak yeni bir işe girdiğinizi bildiriniz.
 
Ynt: C2C - Sozlesme - Vergi

merhaba,

bu işlemi yapmak için önce yeni bir şirket açılışı yapıp ikametgah belirmeniz gerekir ve ikametgah ettiğiniz yerin kira sözleşmeside olamsı gerekecektir.

peaceful ' Alıntı:
Websitemiz uzerinden sahsin verdigi hizmeti diger bir sahisa yonlendirip aracilik yapacagiz, yalniz bu kisiler sahis olduklari icin fatura kesememis olacaklar. Gittigidiyor'da da bu sozkonusu aslinda, tum para bizim hesabimiza girecek onay alindiktan sonra komisyon kesilip kalan kisim karsi tarafa aktarilacak.

ister web sayfası ister farklı bir mecra olsun satılan ve/veya verilen hizmetin mutlaka vergilendirilmesi gerekir ki aksi takdirde bu durumda sizinde başınız ağrıyabilir.

sizin hesabınıza girişi yapılan paraya karşılık fatura kesilmesi gerekir. aksi takdirde banka hesaplarınız incelendiğinde hesabınıza geçen paranın açıklamasını ne şekilde vereceksiniz?

belirttiğiniz site'de yapılan işlemleri vergi memurları incelemeye aldı ve faturasız yapılan işlemler için ceza kesiyorlar dıye duydum.

size tavsiyem bu şekilde bir işlem yapadan önce mali müşaviriniz var ise danışmanız yok ise bir destek almanız yönündedir.

sizin menfaatiniz için çok önemlidir.

iyi günler...
 
Üst