Çalışan Emeklilerin Vergi İadesi

Üyelik
11 Haz 2005
Mesajlar
65
Merhaba Değerli Arkadaşlar
- Sosyal Güvenlik Destek Primine tabii olarak çalışan bir emeklinin vergi iadesi nasıl olur? Yani hem ssk lı olarak vergi iadesi hem de emekli olarak vergi iadesi mi alacak?
- İlginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım

SAYGILAR
 
emekli çalışanların vergi iadesi

Emekli çalışanlar şu an çalıştıkları yere normal özel gider indirimi ile ilgili zarfı verirken,emekli aylığını aldığı bankaya da emekli ücreti ile yapmış olduğu harcamalar için özel gider indirimi zarfını ayrıca verecektir.

Normal çalıştığı yere verdiği özel gider indirimi zarfı ile ilgili iadeyi yıl içinde zaten avans olarak aldığı için, bunun için ayrıca bir para almayacak ancak gerektiği kadar belge verememesi durumunda avans olarak aldığı para maaşından kesilecetir.

Şu an çalıştığı yere vermiş olduğu belgeler için ise şubat ayından başlamak üzere toplam alacağı tutar bitene kadarki aylarda gelir vergisini ödemeyecek dolayısı ile maaşına artı olarak yansıyacaktır.

Saygılar,
 
İyi günler,
Emekliler, aylık emekli maaşının bir yıllık tutarının %5 i oranında vergi iadesine hak kazanırlar. Yıl içinde Ocak ayından Eylül ayına kadar olan (9 aylık) dönem için emekli maaşının %4 ü avans olarak ödenir. Yıl içinden kalan %1 vergi iadesi alacağı ile, EKİM, KASIM,ARALIK döneminine ait %5 vergi iadesi tutarı toplam olarak takip eden yılın ŞUBAT ayı içinde ödenir.
Saygılar.
 
Üst