Çalışan Personelin Hakları

Üyelik
13 Eki 2016
Mesajlar
8
Konum
İSTANBUL
Merhabalar,
Umuyorum ki konuyu doğru yere açmışımdır, açmadıysam öncelikle özür dilerim :)
Benim size sormak istediğim, uzun zamandır çalışmamıza rağmen iş yerinde ki haklarımızı bilmiyoruz, en azından ben bilmiyorum. Yani şu şekilde 1 senem dolduğunda 15 gün iznim olduğunu biliyorum ama evlenirsem, çocuğum olursa, vefat durumunda vs vs bu durumlarda nasıl haklarım var hem devletten hem de iş yerimden?
Mesela ben 1 senemi doldurduğum zaman iş yeri benim maaşımı arttırmak zorunda mı, yoksa isterse mi yapar. Bunun gibi konularda çok bilgisiz olduğumu düşünüyorum. Beni aydınlatmanız mümkün mü?
Herkes devletten bir yardım alıyor ben henüz 19 yaşındayım ve 11 yaşından beri çalışıyorum. Tabi 16'dan sonra sigortalıyım :)
Fakat çoğu hakkımı bilmiyorum. Şu anda çalıştığım şirkette 1 senemi doldurdum mesela sorumluluğum maaşım fena değil ancak sigortam asgariden yatıyor!

Beni aydınlatır mısınız rica etsem
Sağ olun,
 
1 yılınızı doldurunca 14 iş günü ücretli izin hakkınız vardır. bu izin hakkını işverenle aranızda anlaşarak belirli bir tarihte kullanabilirsiniz. Evlenirseniz ilk 1 yıl içinde istifada etseniz kıdem tazminatı alabiliyorsunuz. hamilelik durumunda 16 hafta izin hakkınız var aslında yazılacak çok şey var ama google a yazdınızmı bütün mevzuatları ayrıntılı bir şekilde bulablilirsiniz. araştırıpda bulamadığınız mevzuatlarda ayrıntıya yer vermeyen ince konularda buradaki arkadaşlara sorabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü her sorunun cevabını google da bulamayabilirsiniz . :=)
 
Peki arayıpta bulamadığım bir soruyu tarafınıza yöneltsem :)
Ben bu şirkette 1 senenin üzerinde çalışıyorum. Şirket iflas etse ve biz çıkmak zorunda kalsak ben tazminat alamaz mıyım?
Teşekkürler ilginiz için
 
Üst