Çalışanın Haklı ve Kazanımlarını Alarak İşten Ayrılması [Soru/Cevap]

Üyelik
24 Şub 2011
Mesajlar
2
Merhaba dostlarım, aranıza yeni katılıyorum, sorumlarımla ve bildiklerimle sizlerleyim. Umarım genel manada doyurucu bir forum arkadaşlığımız olur. Şimdiden herklese teşekkürler..

Öncelikle kendi durumumla başlamak istiyorum cevaplarınıza göre yeni sorularım olabilir, verdiğim rahatsızlık için üzgünüm..

_________________________________________________

İçerik giriyorum yanlışlıkla kaydete bastım, mesajı değiştirerek sizi bilgilendireceğim. 5 dk..
 
Ynt: Çalışanın Haklı ve Kazanımlarını Alarak İşten Ayrılması [Soru/Cevap]

2005 Ramazan ay'ından beridir aynı iş yerinde çalışıyorum, ilk patronumla 1 seneyi z geçkin olarak çalıştım ve anlaşarak ayrıldım. Aynı iş yerini bir başkası satın almış beni de davet ettiler çalışmaya başladım onunla da 1 seneyi az geçkin çalıştım yanına bir ortak aldı ve bugüne kadar yine çalışmaya devm ettim. SSK prim ödemelerim düzenli yatıyor. Yazılı iş sözleşmem yok ama sözlü olarak tek çalışan olduğum şirketin ön muhasebesini ve genel idaresini yapacağım söylendi, ilk zamanlar böyleydi ama son bir buçuk senedir, forklift kullandırıyorlar, bayilerin araçlarını yüklettiriyorlar. Ödemelerimi alırken yasal süreye uyup ay'ın 20sine kadar parça parça veriyorlar, agi ödemesini 3 ayda bir yapıyorlar orda parça parça oluyor.. Yaşım 29, iş yerinde huzursuzluk var psikolojik olarak etkileniyorum. İş yerinden ayrılmayı planlıyorum ne yapmamı önerirsiniz. Bu arada yıllardır hiç izin kullanmadım, çünkü yerime duracak kimse yok.. Tazminatlarımı da almak istiyorum. Önerileriniz ibekliyorum..

Teşekkürler..
 
Üst