fonradar

Çalışanın Şubeden Merkeze Kaydırılması

Üyelik
21 Mar 2009
Mesajlar
94
Konum
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar;

Bizim çalışanlarımızın tamamı şubemizde çalışmaktaydı. Merkezde sadece işverenin kendisi durmaktaydı. Bu sebeple SGK'da sadece şubeyi tescil ettirmiştik ve bildirgelerimizi de bu şekilde vermekteydik. Dün bir çalışanımızı merkeze kaydırdık. Ve aynı gün içerisinde de merkez için SGK'dan sicil numarası aldık. Bundan sonra bu çalışanımızı merkez şifresiyle bildireceğiz ancak çalışanın e-bildirge sisteminde şubeden çıkarılıp merkezde gösterilmesi ne şekilde oluyor? Normal çıkış-giriş gibi olacağını zannetmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar...
 
Arkadaşlar, biraz kurcalayarak giriş ve çıkışı nasıl yapacağımı buldum ancak, yukarıda belirttiğim gibi merkez işyerinin tescili dün yapıldı ve çalışan bu işyerinde çalışmaya dün itibari ile başladı. Ben işe giriş ve çıkış bildirgelerini bugün vereceğim. Şimdi bu dün tescil edilen merkez işyeri, yeni tescil sayılmak suretiyle 30 gün içerisinde işe girişi cezasız yapabilir miyim yok sa 1 günlük gecikme nedeniyle ipc mi uygulanacak?
 
Maalesef. Merkez adresimizi değiştirmiştik geçen hafta. Dün yoklamaya geldiler. Ve şirket yetkilisi de burada bir personel var çalışan demiş vergi dairesinden gelen yoklamacıya. Yani yoklama tarihi itibari ile bir personel orada çalışıyormuş gözüküyor.
 
Arada gün kaybı olmadan "nakil" şıkkını işaretleyerek çıkışı yapın. Yeni yer için ilk defa sgk işveren nosu aldığınız için bir aylık süreniz var.
 
Üst