Bu durumu, çalışma koşulları çerçevesinde değerlendiriyor,buna göre tarafların anlaşarak çalışma koşullarında değişiklik yapabilecekleri,(bu noktadan talebin işcilerden gelmesinin,daha sonra ileri sürülebilecek "işveren baskısı"iddiasını çürütülmesine katkı sunabileceği)işveren tarafından da öneri olarak sunulabileceği,Kişilere yemek veriliyor.
Ticket olayını ayrıca vermeyi düşünüyoruz.
SGK primleri yönünden nasıl bir tasarruf oluyor?
Sonuçta 250tl ek gelir verdiğinizde , ticket kart ta olsa o kazancı bordroda göstermeniz gerekmiyor mu?
yemek kartaları sigortalının prime esas kazancına dahil değil
Ben de öyle biliyordum, ancak ödeme ticket kart şeklinde olduğunda, tamamı istisna oluyormuş sn.mrc.Günlük 13 tl'nin üstü prime esas kazanca dahil edilmelidir.
Ben de öyle biliyordum, ancak ödeme ticket kart şeklinde olduğunda, tamamı istisna oluyormuş sn.mrc.
iş akdinde işveren çalışanlara her yıl düzenli zam yapıp yapmayacağı ve işçilere verilecek yemek veya yemek parası gibi ne gibi hükümler var ?
eğer her yıl düzenli zam yapılacağı hükmü varsa ve işçilere yemek veya yemek verilmiyorsa,
Kişilere yemek veriliyor. Ticket olayını ayrıca vermeyi düşünüyoruz.
Bu durumu, çalışma koşulları çerçevesinde değerlendiriyor,.....
c.ayrıca ve esasen bu şekil uygulama(tıcket uygulaması) ile parasal olarak yapılan/yapılacak ücret artışı(zam)uygulamasının,değişik yönlerden işci aleyhine/zararına olup,olmayacağı/ve veya sonuç doğurup,doğurmayacağının dikkate alınmasının,
uygun olacağı düşüncesindeyim.
İleri sürülen görüşler çerçevesinde kanaatim,uygulanmamasının daha uygun olacağı yönündedir.ticket kartın asıl amacı çalışanın para ödemeden yemek yemesini sağlamaktır.
Zam yapmak yerine ticket kart vermek zaten bazı yasal zorunluluklardan kaçınmak değil mi?Sonuç nedir arkadaşlar.Sanırım yemek vermemiz handikap
![]()