Çalışanlarla İlgili Mali Müşavirin Sorumluluğu Hakkında.

Merhaba üstadlarım.. 30 yıldır mali müşavirlik yapıyorum. Mali müşavirlik ofisimde 14 kişi ile çalışmaktayız. Başımda çok entresan bir dert var..Bunu meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum..
Şöyle ki...
200'den fazla mükellefim var. Bu mükelleflerimden üç firma sahte sigortalı işçi göstermeten dolayı mahkemelik oldu. Dosyda Mali müşavir olarak Bende sanık olarak yargılanmaktayım..
Mükelleflerimden biri Toplu Yemek hizmeti veren bir işyeri..Bu yemek hizmeti veren işyeri Belediyeden İşyeri çalışma ruhsatı almış.Valilikten tüm belgeleri almış. Ticaret ve sanayi odasından Kapasite raporu almış. Ayrıca bir otomabil bayisinden yemek karşılığı otomabil aldığınıa bizzat şahit oldum. 2007 yılında Bu yemek fabrikasına bizzat gitmiştim .. büyük bir mutfağı vardı.Bizzat gördüm.. 2007 yılında SGK'dan işyeri ile ilgili olan tüm belgeleri (Şifre VB.gibi)işveren bizzat kendi almış. 2007-2008-2009 haziran ayına kadar işe giren işçiler için tüm bildirmlere ve ücret bordrolarına işverene veya işveren vekiline her ay imza attırmışım .Ayrıca her ay personel listesi imzalattırmışım.. 2009 altıncı ayda işverenden güncel bazı belgeler istedim ve dört aylık borcu olan muhasebe ücretini istedim belgeleri getirmedi ve muhsebe ücretimi ödemedi bende mükellefin tüm belegelri ve dosyaları kargo ile kendi ev adresine postaladım. Dosyaları gönderdiğimi ilgili SGK kurumuna da taahhütlü yazı ile bildirdim.(İşveren ilk dört ay sgk prpmlerini ödedi daha sonra hiç prim ödemedi. 6111 den faydalnamk için dileçe verdi ama ödemediğini öğrendim.) Bu tarihten sonra mali müşavirliğini bıratım dedim.. Daha sonra bu firma adına bildirgelrin verilmesine devam edilmiş..Ben mahkemede ben vermedim dedim.. Hatta IP numarsından da kontol edilmesini istedim...Ben neden sanık olarak yargılanmatayım anlamış değilim.

Şifreleri alırken yetkili olarak siz imza attınız mı? E-bildirge ekranında sizin isminiz mi yazıyor? Yoksa işverenin ismi mi?
Eğer sizin isminiz yazmıyorsa, hiç birşey olmaz.
Ancak sizin isminiz yazıyorsa, bu durumda şifreyi onlara vermeden iptal ettirmeniz gerekirdi.İşe giriş ve çıkışlardan siz sorumlusunuz olursunuz bu durumda.