çalışma bakanlığı müfettişinin raporu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tutaste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işyerimizde temizlik işleriyle görevli bayan işe haber vermeden gelmedi. gelmediği 2,3,4 günler noterden tebligat gönderdik 3.gün giden tebligatta 10 içinde işe dönmemeniz halinde iş akdiniz 10.gün sonunda fes edilecektir diye bi ibare vardı. bizi işçinin dönmesini beklerken çalışma bakanlığından bir şikayet doğrulrusunda evraklarımı istendi işe gelmeyen bayan beni işten çıkardılar tazminatımıda ödemediler diye şikayet etmiş. bakanlık müfettişine evraklar gitti ve onun tuttuğu rapor da bizim tazminat ödememiz gerektiği yazıyor.
sorun yukarıdaki konuda bizim eksik bir işlemeimiz olmadığını düşünuyorum ve kendisi işe gelmeyen çalışana tazminat neden ödemek zorundayım kanunlar doğrultusunda benimtazminat ödemem gibi bi durumun olmaması gerekiyor. buna ragmen nasıl tazminat ödemek zorunda olduğumu anlamış değilim. bundan sonra yapmam gerekenler hakkında bilgisi olanların yardılarını bekliyorum

öncelikle iş müfettişi sizi
sunduğunuz belge ve ifadelere göre tutanak tutar ve tutanakta yeterli derecede sizin ifadelerinizi doğrulayan belge ve ispat kaynakları(şahitler vs.) bulunmaması halinde tazminat ödenmesi gerektiği yönünde karar verebilir...

ancak....

her ne kadar iş müfettişi hakkınızda olumsuz rapor düzenlemiş de olsa tam olarak bağlıyıcılığı bulunmamaktadır.... yani durum gerçekte sizin ifade ettiğiniz gibiyse tazminat ödemezsiniz....

siz veya işten ayrılan personel mahkeme yoluna gider ve her iki tarafın da savlarını ispatlayıcı belge ve diğer deliller(şahitler vs.) neticesinde en son bağlayıcı nitelikte olan kararı verir....

saygılar....

Evet Sayın yilmazmete'ye katılıyorum. Çalışma Bakanlığının tuttuğu rapora istinaden bir ödeme zorunluluğuunuz yok. Konuyu mahkemeye siz yada işçiniz taşıyabilir.