işyerimizde temizlik işleriyle görevli bayan işe haber vermeden gelmedi. gelmediği 2,3,4 günler noterden tebligat gönderdik 3.gün giden tebligatta 10 içinde işe dönmemeniz halinde iş akdiniz 10.gün sonunda fes edilecektir diye bi ibare vardı. bizi işçinin dönmesini beklerken çalışma bakanlığından bir şikayet doğrulrusunda evraklarımı istendi işe gelmeyen bayan beni işten çıkardılar tazminatımıda ödemediler diye şikayet etmiş. bakanlık müfettişine evraklar gitti ve onun tuttuğu rapor da bizim tazminat ödememiz gerektiği yazıyor.
sorun yukarıdaki konuda bizim eksik bir işlemeimiz olmadığını düşünuyorum ve kendisi işe gelmeyen çalışana tazminat neden ödemek zorundayım kanunlar doğrultusunda benimtazminat ödemem gibi bi durumun olmaması gerekiyor. buna ragmen nasıl tazminat ödemek zorunda olduğumu anlamış değilim. bundan sonra yapmam gerekenler hakkında bilgisi olanların yardılarını bekliyorum
sorun yukarıdaki konuda bizim eksik bir işlemeimiz olmadığını düşünuyorum ve kendisi işe gelmeyen çalışana tazminat neden ödemek zorundayım kanunlar doğrultusunda benimtazminat ödemem gibi bi durumun olmaması gerekiyor. buna ragmen nasıl tazminat ödemek zorunda olduğumu anlamış değilim. bundan sonra yapmam gerekenler hakkında bilgisi olanların yardılarını bekliyorum