fonradar

Çalışma Saatleri,hakediş Ve Mesai Olarak Ödenmesi Gereken Ücretler Hk.

Üyelik
2 Eki 2014
Mesajlar
0
Konum
İstanbul
Merhaba sevgili forumdaşlar,

Google'da uzun süre aramış,sorularıma cevap verecek ne bir kişi ne bir kurum bulamamış biri olarak,forumunuzda maliye odaklı olduğunu görüp düzmantıkla kısa bir araştırmadan sonra yardımcı olabileceğiniz kararına vardım.

İlginiz ve zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler,

Özel bir ambulans firmasında Paramedik/Att olarak çalışmaktayım, işe giriş tarihim 01.08.2012, işe girerken net maaş üzerinde anlaşılmadı, hakediş üzerine çalıştığım nöbet ücreti belirlendi o ay tuttuğum nöbet sayısı x anlaştığım ücret (ekstralar:bayram nöbeti x2,arife x1.5 gibi) olarak maaş alıyordum.

Aldığım terfii ile merkez ofis'e geçtim,şu anda net maaş + gecelerde ve özel günlerde tutuğum nöbet ücretleri ekleniyor.

Ambulans ta çalıştığım dönemde nöbetlerim 12-24-36 saat (değişiyor) sürüyordu, ayda en az 12-13 nöbet tutuyordum. Ayda 12 nöbet demek 24 saat x 12 gün demek.. 12 x nöbet ücreti = maaş tı eskiden..

Aylık 180 saat üzerinden hesaplanırsa , 12 nöbet tuttuğum aylarda (ki ayda 20 nöbet tuttuğumda oluyordu) 108 saat fazla oluyor,ama ücretimde 180 saatin üzeri bana mesaii olarak yatmadı,normal ücretim üzerinden yattı...

Şu anda ayda yaklaşık 7-8 gece nöbeti tutuyorum , hafta içi 5 gün 08-18 çalışıyorum , 7 gece nöbet tuttuğumu düşünürsek 7 x 14 saat 98 saat için anlaştığım nöbet ücreti ekstra hakediş olarak ödeniyor. 98 saat nöbetlerden geliyor, hafta içi gündüz 10 ar saatten 50*4 = 200 saat 298 saat ediyor yine, 118 saat fazla çalışmış ama hiçbir ücretimi mesaii olarak değil hakediş olarak normal anlaştığımız ücretten alıyorum.


Öğrenmek istediğim konu, geriye dönük ödenmeyen mesaiilerimi talep edebilir miyim? Hakkım varmı? Varsa ödemeleri nasıl alabilirim?
Prosedürü nedir,kaç saatin üzerinde kaç saat ödeme geriye dönük ödeme yapılırken,nasıl ödeniyor?


Şimdiden teşekkürler.
 
Üst