Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden 10.873 TL Ceza ...

Üyelik
3 Ocak 2009
Mesajlar
95
Konum
Adana
Selamlar,arkadaşlar Ltd.Şti.bir mükellefime,çalıştırdığı işçinin ücret alacağı nedeniyle işkura şikayeti nedeniyle işverene tebligatla davet çıkartılıyor ve bu tebligatı oğlu alıyor,görüşme günü gelmeden işçiyle uzlaşıyorlar ve işçi ben şikayetimden vazgeçiyorum diye işkura dilekçe veriyor,şirketde bize sormadan,görüşme davetine icabet etmiyor ve 4857 sayılı kanunun 107/1-a maddesine göre 10.873,00 TL İPC tebliğ ediyor,tabi bunu muhasebeciye soruyorlar !!!

Bu cezaya itiraz edilebilirmi?İşçi şikayetinden vazgeçti diye veya tebligat geçersizliği yönünden,değerli görüşlerinize sunarım.
 
İş kanunu 92 md uymadığınızdan ceza kesilmiş. Şansınızı deneyin ama cezayı iptal edeceklerini sanmam.
 
Şahsen bende sn.merkür2 gibi düşünüyorum,belki işcinin bu şikayetinden feragat etmesi randevu tarihinden önceki bir tarih ise kısmen diyeceğim ama zor gibi...
 
tebligatla davet çıkartılıyor ve bu tebligatı oğlu alıyor
& ...veya tebligat geçersizliği yönünden...
Değerli forumdaşım, tebligat usulünde bir sorun yok gibi, zira; 7201 Sayılı Tebligat Kanunu:

HÜKMİ ŞAHISLARIN MEMUR VE MÜSTAHDEMLERİNE TEBLİGAT:
Madde 13 - Hükmi şahıslar namına kendilerine tebliğ yapılacak kimseler her hangi bir sebeple mütat iş saatlerinde iş yerinde bulunmadıkları veya o sırada evrakı bizzat alamıyacak bir halde oldukları takdirde tebliğ, orada hazır bulunan memur veya müstahdemlerinden birine yapılır.
----------------
Özetle, uzlaşma tarihi davet tarihinden evvel ise, kuruma hitaben davete niçin icabet edilmediğini açıkça özetleyen bir yazı ile, işçininde uzlaşma isteğini somut olarak belgelendirip bu belgenin fotokopisini ek olarak eklenmiş bir şekilde başvurarak söz konusu cezaya itirazınızı gerçekleştirebilirsiniz düşüncesindeyim.
 
cezaya itiraz bile etseniz değişen bir şey olmaz, cezayı ödemek zorundasınız, süresi içerisinde öderseniz % 25 i siliniyor. saygılar.
 
Her halukarda (uzlaşın yada uzlaşmayın) davete gününde ve saatinde cevap vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu cezayı affetmeden uyguluyorlar.
 
soru: işveren 2 -3 aylık maaşımı vermedi anlaştık işten mart 18 de cıktım ama iş cıkışımı muhasebeye bildirmemiş. maas alacağım mesai yıllık izinlerim hepsi duruyor vs ve diğer haklarım. işkura gittim şikayet icin noterden ihtarname cekmem gerektiğini söylediler ve 7 nisan da ihtarname cektim. sonuc ne olur .. nasıl bi yol izlemeliyim. teşekkür ederim..
 
peki bodroda ne ise işkur bunun üzerinden mi değerlendirme yapıyor ama ben asgari ücret almıyorum ? noterden cektiğim ihtarnamedeki tutarlar yüksek yıllık izin hesaplamaları aylık maaşım vs ? işkur uzlaşırsak ne üzerinden hesaplama yapar. ?
 
Alacaklariniz kurumlara bildirilen rakam uzerinden hesaplanir ve odenir.
Gercek ucretinizin daha yuksek oldugunu iddia ediyorsaniz is mahkemesinde dava acip gercek ucretinizin tesbit edilmesini ve o sekilde hesaplanip odenmesini talep etmeniz gerek. İskur un , odeme yapilmasi konusunda bir yaptirimi bulunmamaktadir.
 
Üst