personel maaş programı

Çalışmazlık Bildirimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
personelim aldığı raporu bana geç bildirdi.
dolayısıyla ocak bildirgesinde sgk sından kesinti yapmamış oldum.ayrıca sgk yada zamanında bildiremedim.

bu 3 günlük raporu sisteme işlememin cezası var mıdır sizce ?

Ynt: Çalışmazlık Bildirimi

Bana da geç geldiği oldu. Ben o 3 günlük süreyi hiç göstermeyip örneğin sizin örneğinize göre 1 şubattan raporu girdim. Burada işçi o 3 günlük rapurun parasını alamayacak.BAşka bir problem yok.

Bildirgesinde Kesinti yapmamanız önemli değil,
Ancak SGK sitesine 3 günlük raporu girmeniz gerekir.
Bir sıkıntı olmaz. (SGK raporu sisteme girin diye uyardıktan
sonra bildirimi 5 günde yapmazsanız ceza gelir.)

Daha önce iki kez bizde de aynı sorun oldu..ben sonradan gelen raporları hiç girmeyip sgk dan yazı gelmesini bekledim..Yazı geldiğinde de raporun personel tarafından bize getirilmediğini ve o ay personelin priminin de 30 günden ödendiğine dair dilekçe yazıp gönderdim..

teşekkürler arkadaşlar, ben sadece kesinti yapmadığım için endişelenmiştim.
raporu geç girdiğimizde şimdilik ceza uygulamıyorlarmış eğer raporu girmeden çalışan gidip rapor parasını isterse ceza kesiyorlarmış.sgk görevlisi bana öyle demişti zamanında.

dediğim gibi sgk kesintisini yapmadığım için endişelendim. sisteme giriş yapayım o zaman. bir problem olmaz İnşallah...

Raporu sisteme girin. Ben böyle bir durumda ssk dan yazı gelmesini beklemem.

NİSANLI ' Alıntı:
Raporu sisteme girin. Ben böyle bir durumda ssk dan yazı gelmesini beklemem.

Ben açıkçası o dönemde "raporu geç girersem cezaya maruz kalabilir miyim" e karar veremediğim için beklemeyi tercih etmiştim..Buraya yazmamın sebebi de alternatif olarak dilekçeyle halledilebiliyor olduğunu belirtmek..