Çatı İşçisi SGK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bir vakıfta çatı onarımı için 2 işçi 1 ay süreyle çalışacak, bunların işe girişini ne şekilde yapmak gerekir? İnşaat dosyası yok, vakıfta normal çalışanlar var, bu kişilere de normal sgk li girişi mi yapmak gerekir?

Çatı onarım işi çok tehlikeli sınıfta bir iş olduğundan dolayı yeni bir sigorta dosyası açmanız gerekiyor.Yeni açacağınız dosya 43.91.01 nace koduyla açılacak.Çatı işi yapacak işçileri bu yeni açacağınız dosyaya giriş yapacak ve aylık bildirgelerini göndereceksiniz.İş bittikten sonra çıkışlarını yapıp dosyayı kapatabilirsiniz.

Ek;(6331 sayılı kanun yönünden)
-"Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfda yer alan işyerlerinde çalışacaklar,yapacakları işe uygun olduklarını belirten rapor almadan BAŞLATILAMAZ"
-Yapılacak işe uygun mesleki belgeye sahip veya mesleki eğitim almış olmaları,yine yapılacak işe yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almaları
-Yapılacak işe ilişkin risk analizi/değerlemesi de yapılmalı/yaptırılmalıdır
-Bu çerçevede koruyucu malzemeleri teslim olunmalı ve kullandırılmalıdır
vs.....

İlgili vakfın;
hizmet verdiği binanın çatısına ilişkin"bakım-onarım işi"ni ,faaliyet konusu bu olan başka bir tüzel kişiliğe yaptırabilmesine yasal engel sözkonusu mu?olacağını sanmıyorum,vakıf yönetimi işin görülmesi/yapılmasına ilişkin bir karar alarak yaptırabilir düşüncesindeyim

Vakfın faaliyetini sürdürdüğü bina, kiralık veya tarihi eser değil,vakfın kendi malı ve vakıf yönetimi de bu işin yapılması/yaptırılması noktasında yetkili/yetkilendirilmiş ise bu binaya ait bahsekonu işin, başka bir tüzel kişiliğe gördürülmesi/yaptırılmasına yasal engel olabilir mi?bilmiyorum...