Merhabalar elimde 55 günü kalmış çekim mevcut. Çekler hakkında pek bi bilgim olmadığı için ayrıntılı açıklıyorum. Sözleşme karşılığında çeki aldım yaptığımız sözleşmede de çekin seri numarası tarihi vs mevcut. Fakat anlaşmamıza göre çekin yarısını bugün tahsil edip yine bugün kalan miktarını aynı tarih için yeni bir çek alacaktım. Fakat aramızda oluşan gerginlik sebebiyle çekin sahibi bugün ödeme yapmayacağını günü geldiğinde tamamını bankadan tahsil edebileceğimi söyledi. Kendisi varlıklı ticari itibarı yüksek birisi. Sözüm senettir derken böyle bir ayba imza atması farklı bi konu neyse ben sorularıma geçeyim. Çekte alıcı olarak belirtilen kısımda isim mevcut. Ve arkasına aynı isim yazılmış ve altına da imza atılmış. Bu cirolama işlemi doğrumu yoksa arkada yazılı olan isim benimki mi olmalıydı? İkinci sorum ise ben bugün çeki bankaya ibraz etsem eğer hesapta parası yoksa (ki söylediğine göre kat kat fazlası varmış inadına yapmıyormuş ödeme) kaşelendiğinde icra süresi ne kadar sürer. Varlıklı birisi olarak bütün malını mülkünü başkasına devretmesi beklenemez ama yine de ne olur ne olmaz. Acaba böyle birşey yapıp kurtulma şansı varmı? İcraya aynı gün versem işlemler nasıl başlar ve sürer beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler.