fonradar

Cep Telefonu Takip Programı

Üyelik
2 May 2018
Mesajlar
2
Konum
istabbul
Merhabalar. Çalışmakta olduğum şirket faturasını kendi ödediğim kendime ait olan telefonuma takip programı yüklememi istiyor. Buna mecburiyetim var mı? Yoksa mecburen yüklemek zorunda mıyım?
 
Mesleğiniz nedir , neden takip edilmek istiyorsunuz bilemiyorum ama şahsi telefonunuza bana göre, programı yüklemek zorunda değilsiniz.Eğer firma aracı ile dışarıda çalışıyorsanız, firma aracına takip cihazı takabilirler.
Veya alsınlar size şirket telefonu ve hat ona da yükleyebilirler. mesai dışında telefonunuzu kapatırsınız.Bu şekilde mesai dışında özel hayatınızda takip edilmemiş olursunuz.
 
bir firmada satış temsilcisiyim. tüm ekibe takip programı yükletiyorlar. şirket hattı vermek yerine bunu yapıyorlar. araç kullanımı metrobüsü sayarsak evet aracımız var :D
 
Genel manada,
işçinin şahsına ait özel telefonuna işverenin takip proğramını işçiden yükletmesini istemesini sınırlı derecede doğru buluyorum bu nokta da yüklenip kullanılması da işçinin görevine göre değişkenlik gösterebilir.
etik açıdan,
1.işçinin görevine bağlı olarak bu durum ve bunun sınırı tartışılabilir ise de,
2.işverenin kendisinin tahsis ettiği telefonlara yüklenen bu tür proğramların kullanımı da birinci maddeye göre tartışılabilir.
3.Esasen,
işcinin şahsi telefonuna rızasız yüklettirilip,
işçinin 7/24 işverence takip edilmesini,işverenin “yönetim hakkı”diyerek bu işi işçinin şahsi telefonu üzerinden yürütmesini ve bedeli varsa bunu işçiye ödettirmesini asla doğru bulmuyor ve gerçekleşmesi halinde bu durumun işçiye fesih hakkı vereceğini düşünüyorum.
 
Üst