Çıkış İşlemi Yapılırken Belge Türü Yanlış Seçildi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lrtysh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lrtysh

Katkı Sunan Üye
Emekli bir kişinin çıkışını yaparken 02 yerine 01 olarak çıkış verilmiş.(10 süre geçti)
Bunu SGK 'da dilekçe ile düzeltirebilir miyiz?
Başına gelen veya bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

Ynt: Çıkış İşlemi Yapılırken Belge Türü Yanlış Seçildi.

Süresi geçen çıkış bildirgelerindeki. "çıkış maddeleri" değişikliğini sadece işkur yapıyor..

Ben bir defa süresi geçen bildirgenin..çıkış maddesinde değişiklik yaptım..Ama bu kişi emekli değildi..

Durumu anlatan bir dilekçe ile bağlı olduğunuz SGK'na başvurursanız düzeltirler.

Şu tc kimlik nolu kişinin işten çıkışı yapılırken çıkış kodu 02 yerine sehven 01 seçilmiştir diye bir dilekçe yazın.

çıkış bildirgesinde meslek adı yanlış seçildiyse ne olur alakasız bir meslek seçilmiş.

NİSANLI ' Alıntı:
çıkış bildirgesinde meslek adı yanlış seçildiyse ne olur alakasız bir meslek seçilmiş.

Zaten çıkış bildirgesinde meslek ve adres sorması başlı başına bir saçmalık.Giriş bildirgesini düzenlerken bu bilgileri zaten veriyoruz.Çıkış yaparken aynı bilgileri tekrar istiyor.Bu olayı anlamış değilim.

Yanlış meslek adı seçildiğinde bir sorun olacağını sanmıyorum.Artık ondan dolayıda ceza keserseler dükkanı kapatıp gidelim.

Acikcasi bende normal bulmuyorum ama bildirge soruyor ve zorunlu kilmasi cok rahatsiz edici. Ayrica eksik bisey yazildiginda tum girilen bilgileri siliyor

meslek adını, mesleğine yakın bir ad seçerek yapın,
adres bilgisini de olmadan onay vermiyor.. Ben sadece il-ilçesini yazarım, diğer bölümleri bilmediğimden nokta koyar onaylarım.

Pardon soru da çıkış nedeni yazmışım. Belge Türü olacaktı.

Dilekçe ile başvurduk ve kayıt evraktan dilekçeyi geçirdik sorun kalmamıştır.

İyi çalışmalar.