Çıkış Tarihi

kadanmelih

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Nis 2015
Mesajlar
113
Konum
bursa
Merhaba,
02.11.2015-03.11.2015 tarihlerinde işe gelmeyen personel için 04.11.2015 tarihinde noter kanalıyla savunmasını istedik. Bu ihtar personelin eline 11.11.2015 tarihinde geçtiğini öğrendik. Bu personelin çıkış tarihi ne olacaktır ?
 
Umarım 11.11.2015 tarihinde personelinizin eline ulaştığını sözlü olarak değilde Ptt gibi kesin yönemlerle öğrenmişinizdir.

Devamsızlık nedeniyle iş akdinin feshi çok dikkatli olunması gereken bir süreçtir.
Gelmediği günler için tutanaklar tutulmalı, mümkünse mesai arkadaşlarından şahitlerden imza alınmalı, noterden mazeretinin bildirilmesine dair yazı yollanmalı, yazının cevabının gelmesi için konulan süre beklenmeli ve en son yine haksız bir şekilde işe gelmemişse o zaman noter yazısının ulaştığı gün + tanınan süre sonrasında çıkışı yapılmalı.
(İmkanınız varsa onu tanıyan birilerine neden gelmediğini sorarsanız yanılgı ihtimaliniz azalabilir)

Personelin iş akdini peş peşe 2 gün gelmedi diye direk fesh edemezsiniz. Ya geçerli bir mazereti varsa nolacak? Haksız fesih, kıdem, işe iade vs vs bir sürü sıkıntı çıkabilecek karşınıza.
Noterden yolladığınız yazıda belirttiğiniz örn 3 gün içinde mazeretini bildirmesine dair notunuzdan itibaren size 3 gün içinde yazıyı yollamazsa o zaman feshi gündeme almalısınız.

Her konuda haklısınız ve çıkışını yapacaksanız;
Gelmediği günleri 15-Devamsızlık olarak belirtmeli ve maaşı, yıllık izin hakkı, f.mesaisi vs alacakları ödenmelidir.
 
Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
İhtarın personele ulaştığını ptt kanalıyla öğrendik. 11.11.2015 tarihinde personelin eline ulaşan ihtara karşılık 3 günlük süre tanıdık. Bu süre sonunda personel herhangi bir mazeret bildiriminde bulunmadığı takdirde çıkışını 14.11.2015 tarihinde yapmak doğru mudur ? Ve 6 günlük hak düşürücü süre personelin işe gelmediği ilk gün mü başlıyor ?
 
Siz hak düşürücü süreye takılmıyorsunuz. Örn: 01 ve 02 devamsızlık yapan kişi için 15/11 noter işlemini yapmaya kalksa idiniz hak düşürücü süreden dolayı sorun yaşardınız. 14/11 tarihi itibari ile çıkış vermelisiniz. 02/11-14/11 arası için her güne işe gelmedi tutanağı olmalı. sgk bildirimde 1 gün çalışma (hafta tatil pazar ise hafta tatili olarak) kazanç 13 eksik gün "devamsızlık" nedeni ile bildireceksiniz. Ek-10 vermesi gerekenlerden iseniz form ekine tutanak fot. ekleyerek vermelisiniz.
 

Benzer konular

Üst