fonradar

Çocuk Yardımı

Üyelik
16 Eyl 2005
Mesajlar
27
evli olanlara ve çocuğu olanlara mutlaka yardımlarının ödenmesi gerekir mi? ve bu bordroda gösterilirmi? teşekkürler
 
Merhaba Zuhalece
Sanırım konumuz Aile Yardımı ve Çocuk Yardımı...
Öncelikle hiçbir yardım zorunlu değildir. İşverenin ücretlendirme politikasına bağlı olarak bi takım yardımlar verilebilir. Tamamen patron insiyatifindedir yani...
Devlet bitakım yardımların belli bir miktarını vergiden ve ssk priminden muaf tutmuştur. Eğer işveren, evli personeline Aile Yardımı verirse 2005 yılı için 50.-YTL; çocuk sahibi personeline 10.03.-YTL (en fazla 2 çocuk) yadım verirse bunlar vergiden muaf tutulur, bu tutarı geçen kısım işçinin içinde bulunduğu vergi dilimine göre vergilendirilir. Ayrıca asgari ücretin %2'si kadar çocuk yardımı %6'sı kadar da aile yardımı ssk priminden muaftır; yine bu oranları geçen kısım için ssk primi kesintisi yapılır. Daha detaylı bilgi istersen e-mailim aşağıda..

selam ve saygı ile
Mustafa TOSUN
[email protected]
 
mustafa tosun bey cevap için teşekkürler

bende hiç bir bordroda göremiyordum. teşekkürler
 
Aile yardımı yüzde 6 değil

Aile yardımının tamamı vergiye tabidir.Ne kadar ödenirse ödensin.Çocuk yardımı ise devletin açıkladığı rakamlarda ödenirse vergi dışıdır.SSK olayına gelince de çocuk yardımında muafiyet oranı asgari ücretin yüzde 2 si kadardır.Aile yardımında ise asgari ücretin yüzde 10 u kadarı ssk dan muaftır.Yüzde 6 diye bir oran yok.2005 yılında kanunlarfarklı ise bilemiyorum.Ama o zamanda vergi muafiyeti olduğunu hiç sanmıyorum.Sadece 657 sayılı devlet memurları kanununda aile yardımı vergi dışı bırakılmıştır ve bu da özel bir kanundur.yani sadece devlet memurlarının aile yardımı vergi dışıdır.Vergi usul kanunlarında konu hakkında geniş bilgi bulabilirsiniz.Daha geniş bilgi almak isteyen koray297@hotmail adresime mesaj atabilir.
 
Üst