Çok mu geç kaldım ?

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

29 yaş smmm olmak için geç midir sizce?

Üniversite olarak iktisat okudum ve üzerine işletme yüksek lisansı yaptım. Muhasebe üzerine 2 senelik tecrübem var. Şimdi staj başlatma sınavına hazırlanıyorum, fakat kendimi geç kalmış hissediyorum ve bu da benim motivasyonumu olumsuz etkiliyor :(

Ynt: Çok mu geç kaldım ?

bu meslekte yaş sınırlaması yok staj başlatma sınavına hazırlanan 40 yaşında kişiler tanıyorum burda bence yaş olayı değil sizin konumunuz daha önemli ruhsatı almak 5 yıllık süre en azından ama eğer ruhsatı aldıktan sonra işinize yarayacaksa uğraşmaya değer yok sadece ruhsat alayımda belki bi zaman kullanırım diye düşünüyorsanız hiç başlamayın derim .

Ben 30 yaşında sınava girdim 34 yaşında smmm oldum şuan 4 aylık smmm yim

hiç yaşlı değilsin zaten smmm olunca çok bişey değişmiyor sadece ünvanın gereği herkes seni zengin sanıyor:))

cevren varsa hiç durma calıs smmm staj snavına...bence gec dıe bır sey yok alırsın belgeyı sonrası ne olur onu bılemem zaman gerektıren bır ıs hemende zengın olamıyacaksın onuda dusun
ilk 5 yıl emekleme ıkıncı 5 yıl yurume ucuncu 5 yıl koşma dönemı dıyebılırım sahsımca

Çevrem yok maalesef, muhtemelen bağımlı çalışıcam. Şu an 1500 tl maaş alıyorum ama yetmiyor, maaşımı arttırmam lazım ???

aegkacar ' Alıntı:
hiç yaşlı değilsin zaten smmm olunca çok bişey değişmiyor sadece ünvanın gereği herkes seni zengin sanıyor:))

cok güzel tesbit :))

merhaba arkadaşlar;
ben de yaklaşık 2 aydır smmm yim, bir firmada muhasebe uzman yardımcısı olarak çalışıyorum.2 çocuk annesi olduğum için 2 yıllık staj tecrübemden başka muhasebe departmanında çok fazla tecrübem yoktu. evde çocuklarıma bakarken yüksek lisans yaptım ve smmm oldum.burada 3 aydır çalışıyorum ama tecrübe eksikliği sebebiyle kendimi biraz yetersiz hissediyorum.muhasebe yetkilisi pozisyonuna getirileceğim söylendi 1 yıl içinde. sizlerden öğrenmke istediğim şu? işyerinde pratik dışında kendimi alt yapıdan beslemem gerekiyor.bana önerileriniz neler olur ne yapmalıyım bu eksiklerimi kapatmak için .. fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.