Çok önemli başlık bulamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

özlem...

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
2.000 lira maaş alıyorum. Ama sigortada 600 lira üzerinden ödeniyormus. Ücret bordrosuda 600 lira üzerinden. Acilen banka kredisi çekmem gerekiyordu. Asgari ücretten gösterdikleri için istediğim krediyi bankadan çekemedim. Bende patrondan maaş yazısı vermesini istedim. O da vermedi ihityacım olduğunu söylediğim halde. Ne kadar maaş alıyorsam maaş yazısında da o kadar tutarın gösterilmesini istedim. O da maaş yazısı vermedi. Bende bir yanlış yaptım. Maaş yazısını kendim doldurum. Bankaya da verdim. Banka da teyit etmek için firmayı aradı. Firmanın ön muhasebeciside hayır 2000 lira maaş almıyor, 600 lira alıyor dedi. İstifa etmemi istediler. Böyle bir olay yaşayan kişi; yaptığı hatanında farkına varmış çok geç olsada. Bu konu ile ilgili neler yapılabilir? Yaklaşık 3 yıldır o firmada calısıyor. Tazminat hakkı yoktur tahminimce. Yorum yaparsanız memnun olurum.

Ynt: Çok önemli başlık bulamadım.

2.000 YTL maaş aldığını ispatlayabilir mi o kişi?
İkinci olarak istifa etmesini istedikleri için istifa ederse o kişi tazminat alamaz tabi,

Karşılıklı iletişimle çözülebileceği kanısındayım.

Bunu yapan kişi hemen patronuna gidecek. Durumu tüm açıklığı ile anlatıp , bir kötü niyet olmadığını , amacının sadece zorunluluk nedeniyle kredi kullanmak olduğunu, açıkça ve samimiyetle anlatacak. İnsafına sığınacak.
Başka bir çare yoktur.

bordroları imzaladıysa işyerindende şahit bulamazsa yapabileceği pek birşey yok. işverenle görüşmek gerek bence. bir sonuç alamazsa istifa etmesin. işveren işten çıkartsın. belki kıdem ihbar verirler. veya ilgili yerlere başvurursunuz diyecem ama ozaman sizde suçlu duruma düşeceksiniz.

ben şahsen bordroları imzalamıyorum. kaç kişi aldığı maaş üzerinden gösteriliyorki? yarın ne olacağı hiç belli değil okadar yıllık kıdem ve ihbarımı asgari ücretten almaya hiç niyetim yok.

aslında burda direkt işveren suçlu hem sizi mağdur etmiş hemde devlete düşük aylık göstererek vergi kaçırmış ama sizin bankaya sahte beyanda bulunmuşsunuz yani aslında gerçek ama sizin düzenlemeniz yanlış olmuş işverenler görüşmek en iyisi bu durumda

Patronla defalarca konuşuldu.Nuh dedi peygamber demedi. İstifa verildi. 3 yıla yakın emek hiç yoktan heba oldu. Patrona da, arkadaşa bu yolu gösteren ve sonra da bu durumu patrona bildiren muhasebeciye de helal olsun.

Gerçekten çok ayıp . Ne iş ahlakına sığar ne de insanlığa.

Merhaba herkese,
Arkadaşlar, benim çalıştığım şirkette de zaman zaman kredi başvurusu için bankaya verilmek üzere bordo istiyor personelimiz. Fakat malum birçok yerde olduğu gibi bizde de maaşlar asgari ücretten gösterildiğinden kredi başvurularında bu bordro işlerine yaramıyor. Birkaç kişiye, ısrarlı isteklerinden dolayı (haklı olarak tepki göstermelerinden dolayı) antetli kağıdımıza düz bir yazı yazmak suretiyle asgari ücretin daha üstünde maaş yazısı verdim. İleride başımı ağrıtabilir mi bu durum ne dersiniz?
Uygulamada yapılıyor bu tür şeyler ama yanlış olduğunu düşünüyorum ben de.

Güzel ülkemde güzel insanların hakları gasp ediliyor. yetkililer ise kulaklarını ve gözlerini kapatmışlar, icraat yok...sadece ahkam kesiyorlar..offff offf
ekonomi allak bullak insanlar işsiz işverenin sorunları bitmiyor ama bu sorunların yerine başka şeyleri kafaya takıyorlar nedense........... ???

bilge.deniz ' Alıntı:
Birkaç kişiye, ısrarlı isteklerinden dolayı (haklı olarak tepki göstermelerinden dolayı) antetli kağıdımıza düz bir yazı yazmak suretiyle asgari ücretin daha üstünde maaş yazısı verdim. İleride başımı ağrıtabilir mi bu durum ne dersiniz?

İleride kötü niyetli çalışanın elinde sağlam bir delil teşkil edeceğini düşünüyorum

Ogün Güneş ' Alıntı:
bilge.deniz ' Alıntı:
Birkaç kişiye, ısrarlı isteklerinden dolayı (haklı olarak tepki göstermelerinden dolayı) antetli kağıdımıza düz bir yazı yazmak suretiyle asgari ücretin daha üstünde maaş yazısı verdim. İleride başımı ağrıtabilir mi bu durum ne dersiniz?

İleride kötü niyetli çalışanın elinde sağlam bir delil teşkil edeceğini düşünüyorum

Ogün Bey, kötü niyetli çalışan???
İşçi elbetteki hakkını ister.Hak ettiğinin dışında bir işlem yaparsanız hakkını arar. Hakkını aramanın adı ne zamandan beri kötü niyet oldu?
İyi niyetli olan kim peki???Çalışanını asgari ücretten gösteren vergi kaçıran işveren mi?
Bu şekilde yazmanıza çok şaşırdım ne yalan söyliyeyim.

Hak biraz büyük bir kavram, mahkemeye intikal eden olaylarda iki tarafta haklı olduğunu savunur ancak biri kazanır bu kazanım diğer tarafın haksız olduğu anlamına mı gelir?
Ancak ben kötü niyet derken sizin belirttiğiniz anlamda yazmamıştım.

Bu şekilde davranan bir işvereni mahkeme haklı çıkartabilir mi? Sende haklısın kardeşim skk üzerinde prim ve vergi yükü çok fazla mı diyecek. :)

Hani iki tarafı keskin bıçak derler ya. Öyle bir sorun bu. Vergi adaletsizliği, sosyal devlet zayıflığı daha bir sürü şey söylenir. Herkes haklı veya herkes haksız.

Engin_ER ' Alıntı:
Güzel ülkemde güzel insanların hakları gasp ediliyor kulağını hemde gözünü bile kapatmış..offff offf

sayın nguroy

« Son Düzenleme: Şubat 17, 2008, 06:37:28 ÖS Gönderen: nguroy » şeklinde bir düzenlemeye ihtiyac duymuşsunuz ama mesaj anlamını yitirmiş
****** gasp ediyor dan sonraki kısım anlamını yitirmiş şimdi sormazlarmı kim kulağını gözünü bile kapatmış diye

hiç olmazsa şöyle düzenleyebilirdiniz.

Güzel ülkemde güzel insanların hakları gasp ediliyor. yetkililer ise hem kulağını, hemde gözünü kapatmış..offff offf

Engin_ER ' Alıntı:
Engin_ER ' Alıntı:
Güzel ülkemde güzel insanların hakları gasp ediliyor kulağını hemde gözünü bile kapatmış..offff offf

sayın nguroy

« Son Düzenleme: Şubat 17, 2008, 06:37:28 ÖS Gönderen: nguroy » şeklinde bir düzenlemeye ihtiyac duymuşsunuz ama mesaj anlamını yitirmiş
****** gasp ediyor dan sonraki kısım anlamını yitirmiş şimdi sormazlarmı kim kulağını gözünü bile kapatmış diye

Güzel ülkemde güzel insanların hakları gasp ediliyor. yetkililer ise hem kulağını, hemde gözünü kapatmış..offff offf

Sn.Engin_ER zorla cin olmuş ,şimdi adam çarpıyor bence.
Forumu incelerken gördüğüm kadarıyla yazım kuralları konusunda bir üyeyle atışmalara girmişsiniz. Israrla kurala uymak yerine , o şekilde yazmanızı haklı çıkartacak sebepler ortaya koymaya çalışmışsınız.Bu süreci gördükten sonra , bu mesaj!
Tebrikler.

keremcem ' Alıntı:
Engin_ER ' Alıntı:
Engin_ER ' Alıntı:

sayın nguroy

Sn.Engin_ER zorla cin olmuş ,şimdi adam çarpıyor bence.
Forumu incelerken gördüğüm kadarıyla yazım kuralları konusunda bir üyeyle atışmalara girmişsiniz. Israrla kurala uymak yerine , o şekilde yazmanızı haklı çıkartacak sebepler ortaya koymaya çalışmışsınız.Bu süreci gördükten sonra , bu mesaj!
Tebrikler.

yok kimsenin cin olduğu falan yok,
hani derler ya biz elma da demesini biliriz, alma da demesini biliriz.
tartışma falanda olduğunu sanmıyorum o arkadaş sadece biraz benim mesajlarıma fazlaca yoğunlaştı ve diğer taraftan bırakın büyük küçük harf kullanma meselesini Türkçe'yi bile doğru dürüst kullanamayanların mesajlarındaki hataları kaçırdı.

burası bir forum ve herkesin bir derdi var, bilgiye ihtiyacı var.
birleri ile yazışıp derdine deva bulacakken o kişinin mesajının konusunu saptırıp sanki edebiyat, dilbilgisi, imla, gramer falan dersi alıyormuşuz yada sınava tabi tutuluyormuşuz gibi hareketlerde bulunması biraz tuhafıma gitti yani.

tamam mesajlarda değişikliğe gidilebilinir ama mesajın özü değiştirilmeden gidilmeli ve mesajda küfür,hakaret, siyaset veya buna benzer kelime ve cümleler varsa değişikliğe gidilmeli ve üye ikaz edilmeli dahada ileri gidecek olursa banlanmalıdır.

kendimize ait web sayfalarımız ve forumlarımız var ayrıca ir kaç büyük forumda da moderatörlük ve adminliğimiz var ama burada reklam yapmak amacında değilim. ve bu güne kadar hiç kimseyide büyük harfle başladın küçük harfle başladın diye eleştirmedim. eleştirmiyoruzda yalnızca mesajını tamamen büyük hafle yazmasına karşıyız, dini,siyasi,içerikli ve küfür hakaret içeren mesajlara karşı çıkmışızdır. görevli olmadığım halde burada olsa, burada da karşı çıkarım .

aslında bu mesajı buraya yazarakta konuyu başlatan arkadaşa haksızlık yapıyoruz çünkü konusu dışına çıkıyoruz. bence doğru bir davranış değil ama mecbur bıraktınız bu açıklamayı yapmaya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...