ÇSGB Denetimi

HZLS_İK

Tanınmış Üye
Üyelik
21 Ocak 2009
Mesajlar
1,022
Konum
Tekirdağ
Arkadaşlar sekiz saatten fazla süren bi denetime tabi tutulduk. Yoğunluk işçi sağlığı ve iş güvenliği konularına yönelikti. Ama var dediğimiz şeyler için bile yetersiz dediler. Altı aydan kısa bir zaman içinde istedikleri hususların yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için tekrar denetim yapacaklarmış. Bu denetim sanırım tüm işyerleri için yapılacak. Hepinizin bilgisi olsun. Tabi bize gelenler trakya bölgesi için konuştu.

Ve denetimde yoktur diye not düştükleri bir madde var. İşyeri hekimi ve işgüvenliği uzmanının sözleşme örneklerinin İş sağlığı ve güvenliği genel merkezine gönd. gerekmektedir diye. Bu konuda bilgisi olan var mı. Ben ilk kez duydum da bunu :) ya da biz bilmiyorduk...
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Eğer biz 8 saat denetime tabii tutulursak.. şirkete mühür vurdururuz:)

Bir sürü şey var.. halletmeye çalışıyorum.. özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili ama.. namümkün.. biri bitiyor diğeri başlıyor..Ama en azından hemen kestirip atmayıp.. 6 aylık bir süre vermeleri sevindirici..

Geçmiş olsun..
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Bizde öle dedik. Bizim firmamız küçük bi firma üstelik. Mevcudumuz 60. Binlerce insanın çalıştığı koca firmalarda yatıya kalacaklar sanırım :D

Bize 60 tane eksik çıkardılar., bir firmada doksan küsür eksik çıkarmışlar. Bunların içinde ufak tefek şeyler de var , yapılması zaman alacak şeyler de. Bakalım inşallah hallederiz. Ne kadar eksiğiniz varsa o kadar bu liste uzar haberiniz olsun. Sayı yükseldikçe 6 ayda yetiştirilmesi zorlaşabilir.
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Biz biraz daha fazlayız:) sizde 8 saat kaldıysa.. bizim bir kaç gün misafirimiz olurlar artık:)

Beni en çok zorlayan konu.. mesleki eğitim sertifikası..Ya meslek lisesi mezunu eleman çalıştırmanız gerekiyor diyorlar.. ya da tüm personeli mesleki eğitim kursuna gönderip.. sertifika almasını sağlamanız gerekiyor diyorlar..

fiyatını geçtim.. biz üretim yapan bir firmayız.. personeli göndersek dert..şirkette eğitim vermeye kalksak dert..neyse kapımıza dayandıklarında mecbur yaptıracağız artık:)
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Mesleki eğitimde şöyle bi yol göstereyim size. Bulunduğunuz bölgenin çıraklık eğitim merkezine müracaat edeceksiniz zaten. Ya da başka alternatif varsa onu da değerlendirin tabi. Grup grup müracat edin , yani hepsinin sınav tarihi aynı güne denk gelmesin diye öle dedim. Zaten işi bildikleri için sadece sınava girecekler. Eğitim almalarına gerek bile yok. Sadece işte tecrübesiz olanlar varsa belki onlar için eğitim aldırabilirsiniz. Sınav cumartesi - pazar günleri yapılıyor çoğu zaman. Ve sınavda da yardım ediyorlar. Dediğim gibi çalışan sayınız fazlaysa o şekilde yapın. Bu şekilde hepsini birden sınava gönderip imalatı durdurmak zorunda kalmazsınız.
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Bu arada mesleki eğitimleri sormadılar. Bende şaşırdım ama sormadılar. Belki onlar için ayrıca denetim olur ;)
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Sayın Hazelsu, en çok üzerinde durdukları konular hangileridir? Birkaç örnek verir misiniz? Teşekkürler.
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

Tabiki ,

İşerinin fiziksel şartları , sosyal ortamları , kullanılan malzemelerle ( kimyasal , iş ekipmanları , makineler vs. vs. ) ilgili risk değerlendirmeleri , eğitimler , periyodik muayeneler , her yıl yapılması zorunlu tahlil , akciğer grafileri vs. Çalışılan ortamlar , çalışma talimatları , uyarıcı levhalar , yangın ekipmanları yeterli mi , Yani bunlara benzer aklınıza her ne gelirse hepsii.
 
Ynt: ÇSGB Denetimi

bende geçenlerde tabi tutuldum 1 şubemiz için 4 saat süreyle..tek tek bordroları ve heap pusulasındaki imzaları inceledi eksiklikleri buldu kontrol denetimnde bakalım ne olacak.
 

Benzer konular

Üst