Cumartesi Çalışılmayan İşyerinde Vizite Kağıdı

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
cumartesi çalşılmayan bir işyerinde cumartesi günü için vizite kağıdı verilebilirmi?
 
bir işyeri var. bu işyerinde cumartesi günü çalışılmıyor.

işçilerde işe gelmiyor dolayısıyla.fakat işçi gelmediği o gün için vizite kağıdı istiyor.

verilebilirmi? verilir ama ileriye dönük vizite kağıdı vermek işveren için sorun olabilirmi?

amacım ileriye dönük vizite kağıdı vermek işveren için sorun olabilirmi sorusuna yorum almaktı.

sonuçta çalışan işçi için adı üstünde günlük vizite kağıdı vardır.

kolay gelsin.
 
Vizite Kağıdında tarih

Mehaba,
Vizite kağıdındaki tarihte işyerinde çalışılıp, çalışılmadığı önemli değildir.İşçinin doktora gitmek istediği her gün için vizite kağıdı yazabilirsiniz.
 
Cumartesi işgünü olmayan bir işyerinde vizite nasıl verilebilir?
Yani kimse çalışmıyor ama vizite kağıdı düzenleniyor!
Vizite kağıdının geçerlilik süresi 3 gündür.
 
Sayın Zarha,

İleri tarihli vizite kağıdı düzenlemenizde bir problem yok.İşyerinizde cumartesi çalışılmıyor diye çalışanın muayene hakkını eliniden alamazsanız.Mantıklı olarak düşünecek olursak işçinin sadece çalışılan günler içerisinde rahatsızlanma gibi bir durumu olamaz.Cumartesi günü için muayene olmak için randevu almış olabilir.Yinede çok problem ediyorsanız vizite kağıdınızı cuma gününden düzenlerseniz.Nasıl olsa 3 gün geçerliliği var.

Saygılarımla,
 
Sayın Zarha

Birde şu açıdan bakın. İşçiniz işyerinden ayrılmış olsa muayene ve tedavi şartlarını taşıdığı takdirde vizite kağıdı vermeyecek misiniz?
 
zarha' Alıntı:
........ amacım ileriye dönük vizite kağıdı vermek işveren için sorun olabilirmi sorusuna yorum almaktı.

sonuçta çalışan işçi için adı üstünde günlük vizite kağıdı vardır.

kolay gelsin.

İleriye dönük vizite kağıdı düzenlenmesi işveren açısından sakıncalı olabilir. Şöyle ki; iş akdinin sona erdirilmesi durumunda, iş akdi feshedilen çalışanın elinde ileri tarihli vizite kağıdı bulunursa (prim ödeme hali SONA ERMEDİ şeklinde), iş akdi haklı nedenle bile feshedilmiş olsa çalışan vizite kağıdını kullanarak istirahat belgesi alabilir ve haklı taraf konumuna geçebilir. Örneğin bir devamsızlıkta..

İleri tarihli vizite kağıdı düzenlemekde ki amaç çalışanın bir tatil günü rahatsızlanması ihtimaline karşı vizite kağıdı düzenlemek ise, tatil günü çalışanın rahatsızlanması durumunda zaten acile gitme şansı olduğu için sağlık karnesi yeterli olacak ve vizite kağıdı daha sonra da düzenlenebilecektir.
 
vizite kağıdının geçerlilik süresi 3 olduğundan cuma günü düzenlenen vizite kağıdı c.tesi ve pazar geçerliliği olacağından böyle yapmanız daha mantıklı olamktadır
 
vizite kağıdı

işçi işten ayrılsa bile vizite kağıdı verilecek olduğuna göre hemen verebilirsiniz. kaldıki işverenin cumartesi çalışması yasak değil.
 
vizite kağıdının üzerinde işyerinin hangi günler çalıştığı ile ilgili bir kısım yok,yani işverenin çalışma günlerinin vizite kağıdı yazılması ile ilgisi yok,
bunlara diğer arkadaşlar cevap vermiş zaten ama bir adım öne gidip siz şunu düşünüyorsanız "Ben cmt günü vizite kağıdı yazarsam ileride oluşabilecek olumsuzluklarda bu vizite kağıdı cmt günü çalışıldığı ile ilgili ispat olabilir mi?" o zaman da şöyle yapabilirsiniz ;

Vizite düzenlenme tarihi : Cuma Günü
İşçinin işyerinden ayrıldığı tarih : Cuma günü

nasıl olsa 3 gün geçerli, isterse pazar gitsin...
 
selam arkadaşlar

arkadaşlar hafta sonu vizite kağıdı alınması hakkında hepiniz güzel aydınlatıcı cevaplar vermişsiniz. Ama benim bu konuda tereddütte kaldığım bir sorum var. O işyerinde hafta sonu çalışılmıyor ama işçi cumartesi rahatsızlandı doktora gitmesi gerekiyor, işçi vizite kağıdı olmadan nasıl gidecek gittiği takdirde cebin karşılayacak tedavisini bu konuda yardımcı olurmusunuz? tüm arkadaşlara teşekkürler.
 
Merhaba,
Cumartesi günleri hafta tatili olduğu için, zaten normal hastalıklarda muayene yapılmamaktadır. Eğer işçi cumartesi, pazar veya başka herhangi bir resmi tatil gününde hastalanırsa sağlık karnesi ile anlaşmalı sağlık kuruluşuna başvuracak ve vizite kağıdı olmadan muayene olacaktır.
 
Üst