Damga Vergisi Ödenmeyen Kira Sözleşmesi Hükümsüz müdür?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ercan

Katkı Sunan Üye
Şirket ortağı şirkete binek otosunu kiraladı, fakat damga vergisini beyan edip-ödemeyi unuttuk. Bu kira sözleşmesi vergi idaresi tarafından hükümsüz sayılabilir mi? Teşekkürler...

aynı sorunla bende karşı karşıyayım benim müşterinin damga mükellefiyeti yoktu vergi dairesine gidip damga mükellefiyeti açtıracam bundan ve yeni sözleşme yapılıyormuş gibi gösterip ödeyecem.iyi çalışmalar

Sözleşme karşılıklı imzalandığı zaman hüküm ifade eder.Damga vergisinin yatırılıp yatırılmaması farketmez.Çünkü bir yıl sonra vergi dairesine gidipte ben bu sözleşmenin damga vergisini yatıracam derseniz..faizleriyle birlikte alırlar...damga vergisinden sorun çıkartılıyorsa, gidip cezasıyla birlikte ödiyebilirsiniz.
Ayrıca ltd şirketlerde damga vergisi mükellefiyeti isteğe bağlı olarak açılıyor.Bence bu yolu tercih etmektense cezasıyla birlikte ödeyin.Yeni sözleşme yapmanıza gerek yok yani.Daha sorunsuz oluyor.Eğer açtırıyorsanızda kapatmayı da unutmayın.Yoksa her ay ona damga beyannamesi vermeniz gerekecektir.

Kolay Gelsin.

ZİNDAN' Alıntı:
.......Yoksa her ay ona damga beyannamesi vermeniz gerekecektir.

.....

sürekli beyan verenlerde ödeme çıkmıyorsa beyan vermek zorunluluğu bulunmuyor.

Sayın C_emre size katılıyorum.Ayrıca ek olarak şunuda söylemek isterim.
damga vergisi mükelleflerinde beyan edilecek işlem yoksa damga vergisi
beyanı vermeyeceğiz. Hem de bununla ilgili her ay dilekçe verme zorunluluğuda yaklaşık iki ay önce kaldırılmıştır.

Anonim Şirketler için dedikleriniz doğru olabilir, haklısınız derim.Ancak burda söz konusu olan şey limited şirketler için isteğe bağlı olarak açtırılmış damga vergisi beyannamesi söz konusu.Damga vergisi ödüyeceğiz diye açtırıpta sonradan beyan vermezsek sorun teşkil edebilir, onun için kapatmasında fayda olur düşünsesindeyim.İsteğe bağlı açtırdığımız için verilmesi gerekir diye düşünüyorum.Ancak yinede arkadaşımız en sağlıklı bilgiyi bu nokta için vergi dairesinden edinebilir.
Teşekkürler...

Kolay Gelsin.