fonradar

Damga Vergisi

Üyelik
14 Eki 2005
Mesajlar
4
Selamlar

1980 yılında inşaatı tamamlanmış olan şirket binamızın yapı kullanma izni için zamanında başvuru yapılmadığından 2006 yılında tekrar cezalı olarak İnşaat Ruhsatı çıkarmış bulunmaktayız. Ancak İlgili Vergi Dairesi bizden 2006 yılı birim fiyatları üzerinden damga vergisi ödememiz gerektiğini söylüyor. İlgili inşaatımıza ait Damga Vergisini inşaatı yaptırdığımız yıl için belirlenen maliyet üzerindenmi yoksa 2006 yılı için belirlenen maliyetler üzerinden mi yatırmamız gerekir, ayrıca zaman aşımı gibi bir durum söz konusu olabilirmi. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Teşekkürler.
 
Aslında çok fazla bilgim yok ama araştırman için bi ışık tutar sanırım.

Bildiğim kadarıyla, Damga Vergisi ait olduğu işlemin yapıldığı tarihteki tutar üzerinden tahakkukunun yapıldığı tarihteki oranlara göre hesaplanır.

Yani, 1980 yılındaki birim fiyatlara göre hesaplanan toplam maliyete 2006 yılındaki oranlar uygulanmak suretiyle hesaplanır.

Ancak şunuda unutmamak gerekir ki, zaman aşımına uğramış olsa da değerli bir kağıdın hüküm ifade edip onunla ilgili işlem yapılabilmesi için vergi, resim ve harçlarının yatırılmış olması gerekir.

Hemen teslim olma sonuna kadar savaş bence
 

Benzer konular

Üst