Damga Vergisi

MELEK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
200
haziran ayında işe başlayan mükellef ile imzalanan sözlşemenin damga vergisi tutarı 3,15 YTL bunu vergi dairesine gitip yatırmak için 4 YTL'lik yol masrafı yapıp, 2 saatlik zaman ayırıp vergi dairesine yatırmamız gerekiyor vergi dairesindede yapılcak hiçbir iş olmadığı için sadece bunun için vergi dairesine gidilcek şimdi bu anmlamsız değilmi eskiden kırtasiyeden pul alıp yapıştırmak suretiyle prtaik bir şekilde hallediliyordu şimdi ise daha fazla zaman alıyor bunları en azından bankaya yatırma şanzımız olmalı diye düşünüyorum.
 
damga vergisi

doğru söylüyorsunuzda kanunları çıkarırken sonrasını düşünen nerde,zaten düşünseler herşey güllük gülüstanlık olur.kolay gelsin
 
damga vergisi

damga vergisi mükellefiyeti açtırıp takip eden ayın 20'sine kadar ay içinde yapmış olduğunuz işlemlerin tamamını tek beyannamede yapabilirsiniz.böylelikle ek bir masrafa girmemiş olursunuz zaten bu zamana kadar vergi dairesine bi defa olsun gidersiniz
 
damga vergisi

beyannameleri internetten gönderdiğimiz için vergi dairelerine gitmiyoruz, vergi mükellefiyeti açtırmayada gerek olamdığını düşünüyorum çünkü yılda bir defa imzalanacak sözleşme için mükellefiyet açtırılcak, beyanname verilmediğinde dilekçe verilcek bunlar çok zaman alcak bunlara gerek olmadığını düşünüyorum halbuki hesapladığımız damga vergisini bankaya yatırabilmemiz gerekir yani heşeyin astarı yüzünden pahalı hesabına geldi.
 
damga vergisi

tahakkuku olmayan şeyi nasıl bankaya yatıracaksınız sizin durumunuz biraz arizlik gösteriyor bir muhasebeci ayda bir defa olsun vergi dairesine gitmesi gerekir en azından vergi dairesi ile olan diyologlarınız geliştirmek için
 
damga vergisi

Eskişehirde diyaloglarınızı geliştirebilirsiniz ama İzmir 'de durum böyle değil ve işim olmadığında neden vergi dairesine gidilmesi gerektiğini anlayamadım zira İzmir'deki Vergi Daireleri bomboş kimse işi olmayınca gitmiyor.
 
Ynt: damga vergisi

Herkese selamlar...

Her yıl mayıs ayı sonuna kadar Hazine Müşteşarlığına Yabancı Sermayeli Şirketler'in göndermekle yükümlü olduğumuz Faaliyet Bilgi Formlarının ekinde bilanço ve Gelir Tablolarını ibraz etmek durumundayız.
Damga Vergisi Kanunu genel Tebliğinde Resmi kurumlar ve bankalara ibraz edilen Bilanço ve Gelir tablolarının da Damga Vergisine tabii olduğuna dair bir madde sözkonusu. Bu madde uyarınca Hazine Müsteşarlığına sunulan EK-1 formunun ekinde ibraz edilecek olan Bilanço ve Gelir Tabloları için de damga vergisi hesaplanmalı mıdır?

teşekkürler
 
Ynt: damga vergisi

MELEK ' Alıntı:
beyanname verilmediğinde dilekçe verilcek

DV için ne dilekçe ne boş beyan verilmemekte. Yıl içinde yeni açılışta açılış evrakları ile birlikte bunuda yapabilirsiniz.
 
Ynt: damga vergisi

Clubber77 ' Alıntı:
... Bilanço ve Gelir Tabloları için de damga vergisi hesaplanmalı mıdır?
VD beyan edip ödemelisiniz. Üç kuruş için sonradan uğraşıp durmazsınız.
 

Benzer konular

Üst